Fastelavn nærmer sig så småt, så selvom jeg helst ikke vil sammenlignes med diverse bagerbutikker, der har solgt fastelavnsboller siden 27. december, så syntes jeg efterhånden godt jeg kunne tillade mig at bage en omgang. Det blev gjort i eftermiddag, og opskriften ligger lige her. Den er, hvis jeg selv skal sige det, den bedste i verden, eller i hvert fald i min verden, og jeg har afprøvet en hel del opskrifter efterhånden.

 

 

For det første er dejen utrolig nem både at lave og arbejde med. Den er elastisk og blød, hvilket er en stor fordel, når dejen skal foldes rundt om fyldet. For det andet er fyldet endnu aldrig rendt ud i bunden af bollerne under bagningen, og det er altså noget der trækker op i mit regnskab. Hvor træls er det ikke, at stå der og bruge tid, kræfter og ikke mindst ingredienser på at bage fastelavnsboller, og når de er færdigbagte og tages ud af ovnen, ligger fyldet bare som én stor klat på bagepladen. Jeg har bagt fastelavnsboller efter denne opskrift en hel del gange nu, og jeg vil næsten med 100% sikkerhed love, at følges opskriften, så er der garanti for at fyldet bliver hvor det skal.

I denne her portion kom der et lille stykke marcipan og derefter en skefuld hjemmelavet creme, men der er jo mange andre muligheder. Fx creme og chokoladestykker, marmelade eller nutella og marcipanremonce. Æblemos smager også skønt sammen med lidt marcipanremonce, det giver en smag der minder lidt om æblefisk. Det gælder om at bruge fantasien og prøve sig lidt frem og  én ting er i hvert fald sikkert, man får nogle fastelavnsboller der er meget mere spændende end de traditionelle fra bageren med creme eller hindbær.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)