Gratinerede muslinger med hvidløg.

8 kommentarer
Forretter, Nytårsopskrifter til årets nytårsmenu
Gå direkte til opskriften

Som jeg skrev i indlægget mellem jul og nytår, så er vi ret vilde med hvidvinsdampede blåmuslinger her i huset. Men det hænder faktisk, at jeg alligevel får lavet så mange, at vi ikke kan spise dem allesammen, trods ihærdige indsatser. Hvis der er muslinger med eller uden skal tilovers og man vel at mærke bryder sig om muslinger, så er denne lille appetizer, forret eller snack et absolut must at prøve. Hvidløg smager jo genialt sammen med muslinger, og med lidt smør og ost bliver det kun endnu bedre. Måske ikke den sundeste forret i verden, men hey så store er muslingerne jo heller ikke, så det er jo ikke så store mængder man sætter til livs.

Jeg havde ca. 25 blåmuslinger til overs, så jeg lavede fyldet af 2 gode spsk. smør og et fed hvidløg. Hvis man har flere muslinger, eller gerne vil have endnu mere snask, a la snegle i hvidløgssmør, laver man bare en større portion. Har man ikke nogle blåmuslinger, kan man købe frosne grønskalsmuslinger, som også ligger i skaller. De er for det meste dobbelt så store som blåmuslingerne, så de er måske ikke så egnede som hapser i én mundfuld, men de smager godt og gør det fint ud for en lækkert forret.

Ingen bedømmelser

Gratinerede muslinger

Bagetid10 min
Samlet tid20 min
Antal: 4 personer (forret)

Ingredienser

  • 40 gr blødt smør
  • 2 fed hvidløg (pressede)
  • 2 spsk friskhakket persille
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 spsk rasp
  • salt og peber

Desuden

Fremgangsmåde

  • Rør smør, hvidløg, persille, citron og rasp sammen. Smag til med salt og peber.
  • Anret muslingerne i et ildfast fad og fordel hvidløgssmørret ovenpå muslingerne. Drys med revet ost på toppen.
  • Gratiner muslingerne ved 200 °C (varmluft) i ca 10 minutter, til osten er smeltet og overfladen er gyldenbrun.
  • Server evt. med brød og salat til.

Weekenden er fløjet afsted – jeg synes lige det har været fredag aften, og nu er det mandag igen. Nå, pyt med det, jeg har nu egentlig ikke så meget imod mandage. Weekenden er gået med hygge, spontan raclettemiddag hos et vennepar lørdag aften der udviklede sig, så vi først kom i seng klokken 2.00 lørdag nat, besøg hos mine forældre søndag aften og så en helt masse bilkørsel. Vi er nemlig ved at købe ny bil, og hold da fast hvor er der mange forskellige slags at vælge imellem. Jeg tror efterhånden vi ligger rimelig fast på en Ford Fiesta, men det har også taget det meste af sidste uge, incl en helt masse kørsel i weekenden, at blive helt sikre. Heldigvis er bilmarkedet nogenlunde lige så presset som boligmarkedet, så vi får nogle rigtig gode tilbud indimellem, ligesom der også er ret mange biler der er pænt nedsatte i diverse kampagner. Og endelig er det MEGET nemt at få scoret sig lidt ekstra tilbehør i form af måtter, vinterdæk, fælge osv osv.

I morgen er det så Valentines Day. Det er egentlig ikke noget, som vi plejer at fejre eller gøre noget ud af, på trods af at vi begge, som bekendt, er vilde med USA, men for at genere kæresten plejer jeg højlydt at gøre opmærksom på dagen et par uger i forvejen. Vi har istedet aftalt at gå ud og spise mongolian bbq med vores venner i morgen, så et eller andet kommer der da til at ske. Restauranten er rigtig god, vi har været der et par gange tidligere, og det gode selskab leverer vi selv, så det kan jo ikke gå helt galt.

8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
feenfood
11 år siden

Muslinger er bare noget af det bedste.
Jeg smagte nogen her i efteråret der blev røget inden de kom i gryden med en gang hvidvin, det var måske lidt du kunne bruge som inspiration til lidt variation 🙂

Bente Fleischer
9 år siden

Skal muslingerne ikke renses efter kogning ?

Louise
3 år siden

Hej. Du skriver, at de kan laves med eller uden skal. Men tilberedningen forklares kun MED skal. Hvordan gør jeg, hvis jeg har muslinger uden skal? Venligst Louise

Ane Marie
9 måneder siden

Kan man fryse dem efter tilberedning

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)