Tosca kage…

11 kommentarer
Kager, Opskrifter
Gå direkte til opskriften


I anledning af weekenden fik jeg lyst til at lave lidt ekstra lækkert til aftensmad, da jeg kom hjem fra arbejde fredag. Menuen faldt på tunmousse med rejer og flutes – lidt 80’er agtigt, men godt smager det jo engang imellem. Desuden havde jeg købt en roastbeef, som vi fik med ovnkartofler, hjemmelavet whiskeysauce og salat. Whiskeysaucen vender jeg tilbage med en opskrift på. Men jeg syntes også der skulle også være et sødt indslag, i form af en kage til dessert. Jeg kiggede mine forskellige bøger og udklip igennem, men kunne ikke rigtigt finde på noget, indtil øjet faldt på en gammel håndskrevet opskrift, som jeg for efterhånden mange år siden, har kradset ned i en notesbog. Toscakage!

Jeg elsker toscakager. Kombinationen af letristede mandler og sprød og knasende karamel ovenpå en blød, vanilleduftende kagebund er simpelthen uovertruffen. Køber vi kager hos en bager, vælger jeg også ofte en nøddetrekant, der med sin knasende karamel-hasselnøddetop kan minde lidt om en toscakage.

Jeg kunne faktisk ikke huske, om jeg nogensinde havde fået bagt den kage som jeg fandt opskriften på, men den bliver i hvert fald bagt igen i nær fremtid. Sjældent har jeg smagt så god en kage, og kæresten holdt sig heller ikke tilbage med de rosende ord. Faktisk spiste vi hele kagen i løbet af fredag aften og lørdag eftermiddag, og så store kagespisere er vi faktisk ikke – der var bare et eller andet ved den kage der gjorde, at vi ikke kunne glemme den, før den var væk.

 

 

Nogle af Jer husker måske et af afsnittene fra Sex and the City – Miranda dropper mænd til fordel for kage, men ender med at spise så meget chokoladekage, at den må smides i skraldespanden. Dette stopper hende dog ikke i at hive den op igen og spise lidt mere. Well, denne her kage viste sig at være vanedannende i nogenlunde samme grad – så er I advaret.

Tosca kage.

2 æg

120 gr rørsukker

120 gr smør, smeltet

80 gr hvedemel

1 tsk vanillepulver

Mandelmasse.

100 gr mandler, smuttede og grofthakkede

5 spsk sukker

75 gr smør

1 spsk mel

1 spsk fløde

Smør og rasp til pensling af formen.

Æg og sukker røres godt sammen til en luftig æggesnaps. Mel sigtes sammen med vanillepulver og røres i dejen skiftevis med smørret. En form pensles godt med smør og drysses med rasp. Dejen fordeles heri, og bages i 25 minutter ved 175 grader, til kagen er gylden og næsten gennembagt.

Imens forberedes mandelmassen. Mandler, sukker, smør, mel og fløde kommes i en gryde og smeltes over svag varme. Herefter gives massen et kort opkog, til den er blevet til let gylden karamel. Gryden tages af varmen. Mandelmassen fordeles på den forbagte kagebund, herefter sættes kagen i ovnen igen og bager i yderligere 15 minutter, til den er gennembagt og mandelmassen har sat sig. Karamelmassen kan stadig føles lidt blød, men den stivner, når den afkøler.

Lad kagen afkøle i formen inden den løftes op.

11 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Charlotte
10 år siden

Godt at se dig igen;-)
Lige i min smag – har aldrig selv bagt Toscatærte, men har flere gange smagt den – elsker fyldet.
Jeg MÅ altså købe bageforme med løs bund et must.
Mange hilsner
Charlotte

Birte Schelde
10 år siden

Uha den ser god ud, blank og fin og lige til atmage

yvonne ipsen
10 år siden

Hej Latascha 😉
Har længe haft et godt øje til din Toscatærte..
Har lige bagt den 🙂 hold da fast hvor er det bare det rene guf.
Det er simpelthen en skide go blog du har, et gerne inde og kikke næsten dagligt. Dejligt at få nye ideer.
knuss Yvonne

Martin
6 år siden

Hvor stor er kageformen?

Martin
6 år siden

Perfekt – tak for svar….
Glæder mig nu til lørdagens dessert-ting 🙂

Kirsten
4 år siden

Kan man bage kagen dagen før ?

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)