Karrygryde med kylling…

6 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Fjerkræ, Hovedretter, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

I aften har menuen stået på en gul karrygryde med kylling. Kylling er jo altid godt, men muligvis havde valget af aftensmad også lidt at gøre med, at jeg havde bedt Morten om at købe hakket oksekød med hjem, men da jeg pakkede varerne ud, fandt jeg i stedet en pakket hakket kalv og flæsk. Hmmm!!! Derfor skal vi have karbonader en af de nærmeste dage og i aften blev det så til kylling.

Den gule karrygryde med kylling blev serveret med nykogte jasminris. Uhhh, jasminris er altså min favorit når det kommer til ris. De har en skøn, letsaltet smag, og så er de dejligt klistrede og gode til at suge diverse saucer op med.

Det ´tog under 15 minutter fra start til maden var færdig, og her medregnes altså tiden det tog at skære kyllingebrystet i mindre stykker, hakke persille og peanuts og koge ris. Faktisk satte jeg risene over og koge, inden jeg gik igang med saucen og da risene var færdigkogte, var maden klar. Det siger ligesom lidt om arbejdsindsatsen – her er vi altså ude i noget, der kan bruges som en seriøs konkurrent til take away og fast food. Det er lige før arbejdsindsatsen er mindre, end hvad det kræver at bestille en pizza på nettet og ventetiden er i hvert fald kortere og maden varmere.

Udover peanuts på toppen tror jeg også retten ville egne sig perfekt til en god og hurtig omgang ristaffel. Saucen er som skabt til frisk ananas og mango i små stykker, ristet kokosmel, bananskiver, chutney, rå løg i tern, tørrede abrikoser, sweet chili sauce og meget andet.

Så skal man lave gæstemad på 30 minutter vil jeg foreslå at man laver ristaffel og bruger de første 5 minutter på at sætte karrygryden over. Ydeligere 5 minutter til at sætte ris over, 10 minutter til at gøre tilbehør til ristaffel klar og de sidste 10 minutter på at gøre sig selv istand og komme i stemning. Voila.

Gul karrygryde med kylling.

450 gr kyllingebryst i strimler

lidt olie

1 ps. Yellow Curry spice mix fra Santa Maria

1 ds kokosmælk (400 gr)

Varm olien op i en gryde. Tilsæt kylling og yellow curry spice mix og svits det hele godt igennem. Tilsæt forsigtigt kokosmælken, det kan godt sprutte lidt, og rør den ud i karryblandingen. Lad saucen simre i 5-10 minutter, afhængig af den ønskede styrke på den færdige sauce. Server saucen med nykogte ris, grofthakkede peanuts og et grønt drys på toppen.

6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Camilla
10 år siden

Det var da en helt fantastisk opskrift!
Jeg er helt vild med denne ret og plejer, at købe den enten hos Thai Away på Østerbro eller på Gammel Kongevej hos et take-away sted der 🙂

Dejligt selv og kunne lave opskriften!

iphone reparation
10 år siden

Lyder super lækkert, så sådan en karrygryde vil jeg da prøve. Tak for tippet 🙂

Hilsen

Mette
http://www.mobilreparationer.dk/

Nini
5 år siden

Laver de ikke den der yellow curry mere? ? Har været I samtlige butikker og kan ikke finde den.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)