Hjemmelavede påskeæg…

2 kommentarer
Konfekt og slik
Gå direkte til opskriften

Påske betyder påskeæg, og de blev af den hjemmegjorte slags i år. God marcipan, fyldt med nougat og overtrukket med et tykt lag mørk chokolade – det er altså bare godt og meget bedre end de tilsvarende købte. Selvfølgelig skal man da ikke rynke på næsen af ALLE de købte æg, for der findes da undtagelser som er ualmindeligt gode, men de ligger som regel også i et prisleje, hvor man/jeg ikke rigtigt kan forsvare at spise så mange, som jeg måske har lyst til. Desuden var det sjovt at lave påskeæggene selv og dem som jeg har foræret væk, har jeg fået rigtig meget ros for, så jeg tror bestemt ikke, det bliver sidste gang, at jeg går hønsene i bedende og kaster mig over projektet med at fremstille æg.

Først delte jeg en rulle marcipan i to stykker. Rullede stykkerne ud til lange pølser på køkkenbordet og skar dem i mindre stykker på ca. 3 cm. Gør man det på den måde, bliver alle æggene nogenlunde lige store, til forskel fra hvis man bare brækker stykker af marcipanrullen på øjemål. Stykkerne blev trillet runde og spidset lidt til i enderne, så de blev ovale ligesom æg. Det gør ikke noget, hvis æggene ikke er helt ens eller lidt ujævne, for man kan skjule meget, når de overtrækkes. I den ene halvdel af marcipanstykkerne kom jeg et stykke blød nougat i midten, inden de blev trillet til ovale æg.

 

 

Jeg smeltede en god, mørk chokolade over dampbad og æggene blev overtrukket et af gangen vha en gaffel – derefter blev de lagt til tørre på et stykke bagepapir og drysset med hasselnøddeflager og røde sukkerhjerter, inden chokoladen stivnede helt.

Marcipan og nougat æggene fik lov til at tørre helt uden pynt. Imens smeltede jeg en lille smule lys chokolade, som derefter kom i en sprøjtepose – en frysepose kan selvfølgelig også bruges. Et lille bitte hul (det skal faktisk være mindre, end man lige umiddelbart skulle tro, for det giver det pæneste resultat) blev klippet i posen, og så sprøjtede jeg et tyndt zig zag mønster hen over de chokoladeovertrukne marcipan- og nougat æg. Æggene stod ca. 10 minutter til mønstret var helt tørt.

Æggene kan anrettes i fine skåle og serveres til kaffe eller dessert i påskedagene. Eller man kan gemme dem og spise dem alle sammen helt alene, og uden at dele med nogen som helst. De holder sig nogle uger i en lufttæt beholder.

Æggene kan også pakkes i flotte æsker med fine sløjfer på og foræres væk som værtindegaver, eller som det de slet og ret er – påskeæg. Disse to æsker fik min mor og far og jeg har på nuværende tidspunkt ikke modtaget klager over indholdet.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Charlotte
10 år siden

Ej ej hvor er de smukke – nærmest helt perfekte. Chokoladen er SÅ flot – du skriver du har brugt din chokoladesmelter – jeg har også en, en OBH, men har aldrig brugt den – den er nu hentet frem fra gemmerne. Hvilken har du? Jeg eeeelsker marcipan, god chokolade samt blød nougat – så det er lige mig:-)
Mange hilsner Charlotte

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)