Stegt rødspætte med persillesauce…

6 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Fisk og skaldyr, Hovedretter, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Sådan en friskfanget rødspætte med persillesauce er nok noget af det bedste fisk jeg kan få, så da der var tilbud hos fiskehandleren forleden dag, måtte vi selvfølgelig have et par stykker med hjem til aftensmad. Allerbedst er det jo, når der bliver serveret nye, danske kartofler til og saucen er lavet på et kæmpe bundt friskhakket persille fra haven, men der går altså lige lidt tid endnu, inden vi kan få fingre i den slags delikatesser og menuen som den blev, var nu “heller ikke så ring’ endda”!

De færdigstegte rødspætter blev serveret på gammeldags manér med persillesauce og kogte, hvide kartofler. Lige inden servering fik fisk og kartofler et ekstra drys friskhakket persille, og desuden fik spætten selskab af en citronbåd og et drys havsalt. Så var den også i sit rette element.

Grønsager? Nej! Det hører sig altså bare ikke til med hverken dampet broccoli, bønner eller gulerodssalat til sådan en smørmør rødspætte, så persillen udgjorde dagens grønne indslag – og så kartoflerne selvfølgelig.

5 fra 1 stemme

Stegt rødspætte med persillesauce

Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Samlet tid30 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 ferske rødspætter
  • 1 dl hvedemel
  • smør/olie til stegning
  • salt og peber

Persillesauce

  • 30 gr smør
  • 4 spsk hvedemel
  • 5 dl mælk
  • 1 bdt persille (hakket)
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Rødspætterne skylles fri for evt. rester af blod unden den kolde hane og duppes tørre med køkkenrulle. Skær et par lette ridser på den "ru" side af fiskene med en skarp kniv, så de ikke “slår sig” under stegningen.
  • Bland hvedemel, salt og peber i en dyb tallerken og vend spætterne heri.
  • Opvarm smør/olie på en en stegepande og steg fiskene heri i 3-4 minutter på hver side, til de er lysebrune og møre.
  • Smelt smørret i en gryde og rør mel i. Tilsæt mælk og pisk grundigt til en klumpfri sauce.
  • Bring saucen i kog under jævnlig omrøring og lad den koge et par minutter til den tykner. Er saucen for tyk, kan der tilsættes lidt ekstra mælk.
  • Smag saucen til med salt og peber og tilsæt persille.
  • Server rødspætterne med persillesauce, kartofler og citronsaft.
I stedet for rødspætter kan man bruge skrubber. Man kan også bruge fiskefilet af rødspætte eller skrubbe i stedet for hele fisk med ben. 
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Charlotte
10 år siden

Jeg havde næsten helt glemt at der var noget som hed stegt rødspætte – ærgeligt – det smager skisme af mere end “blot” stegt fiskefilet. Har skrevet det bag øret:-).
Mange hilsner Charlotte

Lasse Alkærsig
9 år siden

Ser godt ud, men en rødspætte har ikke en side der er nubret.
Den er helt glat på begge sider.
I øvrigt skal en rødspætte ikke flås, men skrabes til den ikke føles glat (slim og skæl). Den skal saltes let i ca. 1 time derefter drysses med
peber og rødspætten steges i SMØR. Gode kartofler og persillesovs er et must.
Til retten nydes kold rose- eller hvidvin, men skal fisken
æres er det dansk brændevin og øl der skal nydes til.

Velbekomme.

Sigurd Tjørnevig
2 år siden

Her nordenfjords vender vi fisken i rugmel.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)