Sådan en friskfanget rødspætte med persillesauce er nok noget af det bedste fisk jeg kan få, så da der var tilbud hos fiskehandleren forleden dag, måtte vi selvfølgelig have et par stykker med hjem til aftensmad. Allerbedst er det jo, når der bliver serveret nye, danske kartofler til og saucen er lavet på et kæmpe bundt friskhakket persille fra haven, men der går altså lige lidt tid endnu, inden vi kan få fingre i den slags delikatesser og menuen som den blev, var nu “heller ikke så ring’ endda”!

De færdigstegte rødspætter blev serveret på gammeldags manér med persillesauce og kogte, hvide kartofler. Lige inden servering fik fisk og kartofler et ekstra drys friskhakket persille, og desuden fik spætten selskab af en citronbåd og et drys havsalt. Så var den også i sit rette element.

Grønsager? Nej! Det hører sig altså bare ikke til med hverken dampet broccoli, bønner eller gulerodssalat til sådan en smørmør rødspætte, så persillen udgjorde dagens grønne indslag – og så kartoflerne selvfølgelig.

Stegt rødspætte med persillesauce

Samlet tid30 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 ferske rødspætter
  • 1 dl hvedemel
  • smør/olie til stegning
  • salt og peber

Persillesauce

  • 30 gr smør
  • 4 spsk hvedemel
  • 5 dl mælk
  • 1 bdt persille (hakket)
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Rødspætterne skylles fri for evt. rester af blod unden den kolde hane og duppes tørre med køkkenrulle. Skær et par lette ridser på den "ru" side af fiskene med en skarp kniv, så de ikke “slår sig” under stegningen.
  • Bland hvedemel, salt og peber i en dyb tallerken og vend spætterne heri.
  • Opvarm smør/olie på en en stegepande og steg fiskene heri i 3-4 minutter på hver side, til de er lysebrune og møre.
  • Smelt smørret i en gryde og rør mel i. Tilsæt mælk og pisk grundigt til en klumpfri sauce.
  • Bring saucen i kog under jævnlig omrøring og lad den koge et par minutter til den tykner. Er saucen for tyk, kan der tilsættes lidt ekstra mælk.
  • Smag saucen til med salt og peber og tilsæt persille.
  • Server rødspætterne med persillesauce, kartofler og citronsaft.

Noter

I stedet for rødspætter kan man bruge skrubber. Man kan også bruge fiskefilet af rødspætte eller skrubbe i stedet for hele fisk med ben. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)