Kage til mors dag…

10 kommentarer
Kager, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

I går var det jo som bekendt Mors dag. Det er der vist ikke ret mange, der ikke er klar over, takket være blomsterhandlernes og supermarkedernes massive annoncering. Jeg plejer egentlig at købe en fin buket blomster, cremer eller lign. til min mor, men i år gjorde jeg det lidt anderledes og forærede hende istedet lidt forskellige, spiselige lækkerier. En fin blanding af hjemmelavet og købt. Da min lillebror også var hjemme på weekend fra København, besluttede jeg mig også til at bage en kage, som vi tog med op til mine forældre til eftermiddagskaffen.

Kagen skulle egentlig bare have været en mazarinkage, men da den var færdig, syntes jeg alligevel, det var lidt kedeligt bare at overtrække den med chokolade og så kalde det en mors dags kage. Derfor besluttede  jeg i stedet at transformere den om til en slags jordbærkage og dække den med flødecreme og friske jordbær, efter den smeltede chokolade var blevet fordelt.

En jordbærkage er jo egentlig bare en mørdejsbund med mazarinmasse, der er penslet med chokolade og dækket med flødecreme og jordbær. Jeg har tidligere blogget om både store og små jordbærkager – opskrifterne ligger hhv. her for den store jordbærtærte og her for de små jordbærkager. Derfor var det meget nemt at lave kagen om fra en mazarinkage til en jordbærkage.

Den manglende mørdejsbund er så også netop det, der gør denne kage til en nem kage, for det tager jo lidt tid at lave mørdej og rulle den ud, men lad det være sagt straks, den kan altså sagtens undværes. Det er jo under alle omstændigheder den lækre smag af marcipan fra mazarinbunden, der sammen med jordbær og flødecreme, gør jordbærkagen til en kendt og elsket klassiker.

Jeg rørte hurtigt en creme sammen af flødeskum og færdigkøbt pulver kagecreme i blandingsforholdet 1:1. Cremen hvilede på køl i køleskabet, mens jeg lige smuttede i Fakta efter en bakke friske jordbær. Jordbærrene blev nippet og derpå skåret i skiver. Cremen blev fordelt overpå mazarinbunden og herefter lagde jeg jordbærrene i et fint taglagt mønster med snitfladen opad. Lægges bærrene taglagt er der plads til mange flere, og jeg fik faktisk plads til næsten hele bakken.

Jeg tog kagefadet under armen, og så gik vi op til mine forældre, som heldigt nok lige havde sat vand til eftermiddagskaffen over. Kagen blev nydt i solen på terassen med kaffe og friskbrygget Prince Vladimir (total yndlingsthe) til og det lykkedes os faktisk næsten at spise det hele. Der blev lige et lille stykke tilbage hos mine forældre, men det er nok væk nu – ellers skulle jeg kende min far meget dårligt.

 

 

Alt i alt en lækker og hurtig kage, som smagte af sol og sommer og som rundt regnet koster en trediedel af, hvad de forskellige bagere efterhånden forlanger for deres jordbærkager. Mazarinbunden kan selvfølgelig fyldes med andre former for frugt eller bær, hvis man ikke lige har jordbær. Kiwi, vindruer og appelsinskiver eller friske hindbær er fx godt. Desuden kan flødecremen erstattes af ren flødeskum, evt tilsat et nip sukker eller lidt vanille.

Mazarinbund.

50 gr rørsukker

50 gr smør

25 gr hvedemel

1 tsk bagepulver

1 tsk vanillesukker

150 gr marcipan, groftrevet

2 æg

smør og rasp til formen

25 gr god chokolade til overtræk

Sukker, smør, hvedemel, bagepulver, vanille og marcipan æltes sammen i en skål. Det er nemmest at bruge hænderne, men en elmikser kan også gøre det. Tilsæt æggene og rør dejen godt igennem, til den er lind. En springform smørres med smør og drysses med rasp og dejen fordeles heri. Kagen bages ved 175 grader i 20-25 minutter, til den er gylden og gennembagt. Tag kagen ud og afkøl den helt. Smelt chokoladen over vandbad eller i en chokoladesmelter og pensl den afkølede kage med smeltet chokolade. Lad chokoladen stivne.

Server mazarinkagen som den er, eller pynt med flødecreme eller flødeskum og frugt.

10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
yvonne
10 år siden

Mums 😉 sikke en sød datter din mor har. Er 100 % sikker på hun blev glad.

Charlotte
10 år siden

En rigtig god og anderledes måde at lave en jordbærkage på – elsker marcipan. Tak for ideen:-).
Charlotte

Lea
10 år siden

Mums hvor ser det godt ud!
Jeg bryder mig normalt ikke om jordbærkage/tærte, da jeg ikke spiser mørdejsbunde, men jeg ELSKER jordbær.
Tak for inspiration, den skal helt klart prøves!

Kærligst Lea

Charlotte
10 år siden

I sandhed en lækkerbidsken – har netop bagt/smagt den – den er SÅ god.
Hilsen Charlotte

Majken
6 år siden

Hejsa. Hvor mange personer er kagen ca til? Og hvilken str form bager du den i?

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)