Der har været stille herinde i et par uger. Forår betyder jo som regel eksamen og jeg har terpet kemi de sidste 14 dage. Heldigvis har jeg kunnet sidde udenfor med noget af det, så jeg har bestemt nydt det gode vejr, vi har haft i pinsen. Men i dag klokken 9.48 helt præcist, var jeg til kemieksamen, og det gik fantastisk, så nu er det slut med eksamenslæsning. Skønt.

Selvom jeg ikke har blogget, har jeg stadig fået lavet noget lækker mad. Fx grillede vi sammen med 2 vennepar i pinsen, og jeg havde budt ind på desserten. Valget faldt på denne skønne sommerkage, som har været en succes alle de gange, jeg har lavet den. Jeg har dog ikke lavet den, siden jeg startede bloggen, så nu må jeg jo hellere få den omtalt i et indlæg.

Cremen ikke må blive for sød, idet den skal ovenpå den i forvejen søde kage og marengsbund. Dog skal man også være opmærksom på, at der skal frisk frugt ovenpå cremen og så synes jeg altså, det klæder cremen med en lille smule sødme og et strejf af vanille. Smag dig frem og find ud af hvor meget eller lidt sødme og vanillesmag din creme skal have – smag og behag kan jo ikke diskuteres.

Kagen blev anrettet i det fad den skulle serveres i. Min kage skulle jo transporteres, så jeg valgte et dybt fad, men ellers er det jo oplagt at bruge et fint kagefad. Herefter fordelte jeg cremen ovenpå kagen og tilsidst pyntede jeg med frisk frugt skåret i mundrette bider. Der er jo frit valg mht. frugt, og det har også lidt at gøre med sæson, men jeg bager primært tærten i sommermånederne, hvor jeg kan pynte den med friske jordbær og hindbær. For at få lidt farvespil imellem de røde bær, kommer jeg også tit blåbær eller blå vindruer på og sidst men ikke mindst, lidt grønt i form af kiwi i skiver eller grønne vindruer – lidt citronmelisseblade kan også gøre det. Hvis man ønsker lidt gult kan man tilføje nektariner eller ferskner i både.

Print opskrift Pin opskrift
5 fra 6 stemmer

Sommertærte med vanillecreme og frugt.

Samlet tid1 t 20 min
Antal: 6 personer

Ingredienser

 • 250 gr blødt smør
 • 200 gr sukker
 • 4 æggeblommer
 • 2 tsk bagepulver
 • 2 tsk vanillesukker
 • dl mælk
 • 150 gr hvedemel

Marengs.

 • 4 æggehvider
 • 250 gr sukker
 • 100 gr hasselnødder (grofthakkede)

Vanillecreme.

 • dl piskefløde
 • 4 dl creme fraiche
 • 3 spsk sukker
 • 2 tsk vanillesukker
 • frisk frugt i mundrette bidder

Fremgangsmåde

 • Smør og sukker røres lyst og skummende. Æggene tilsættes. Bagepulver, vanillesukker og mel sigtes sammen og røres i dejen skiftevis med mælken. Fordel dejen i en bradepande (ca 25 x 30 cm) foret med bagepapir. Bag kagen på ovnens nederste rille i 20-25 minutter ved 200 grader, til den er gylden og gennembagt.
  Imens røres æggehviderne helt stive. Sukker røres i de stive æggehvider og blandingen piskes til marengs. Tilsidst vendes de grofthakkede hasselnødder i marengsen. Tag kagen ud af ovnen og fordel marengs på toppen. Stil kagen tilbage i ovnen og bag den i ca. 30 minutter ved 200 grader, til marengslåget er gyldent og sprødt. Tag kagen ud igen og lad den afkøle 15 minutter i formen. Herefter tages kagen op af formen vha bagepapiret og stilles til afkøling på ovnristen.
  Pisk fløden til flødeskum og rør cremen sammen af flødeskum, creme fraiche, sukker og vanillesukker. Træk bagepapiret af kagebunden og sæt den på det fad den skal serveres på. Marengsen kan godt gå lidt i stykker, når papiret trækkes af, men det gør ikke noget. Marengsen bliver alligevel dækket af creme. 
  Fordel vanillecremen overpå marengslaget og pynt til sidst med frisk frugt i mundrette bider. Lad gerne kagen trække et par timer inden servering, så marengs, vanillecreme og frugt kan nå at “sætte sig”.

Noter

Kagebunden kan sagtens erstattes af en mazarinbund. Man kan enten nøjes med at pensle mazarinbunden med chokolade og pynte den med vanillecreme og frugt eller man kan gå hele vejen og dække mazarinbunden med marengs og pynte med vanillecreme og frisk frugt.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)