Her i Vejle har det regnet det meste af dagen og på trods af, at der er grønne blade på træerne og blomster i haven, så indbød vejret altså til en god, varm grydefuld suppe til aftensmad. Dog er der ikke gået mere efterårsstemning i den, end at valget faldt på en let grønsagssuppe, nemlig grønærtesuppe. Suppen har den fineste sart-lysegrønne farve og serveret med en lille klat creme fraiche og et drys frisk purløg fra haven er den både let og sommeragtig.

Lidt brød skulle der også til, og tilfældigvis var der en rest pitabrød i brødskuffen, så mens suppen simrede, lavede jeg en form for pitabrød a la kartoffelpizza. 3 kartofler blev skrællet og skåret i helt tynde skiver med en tyndskræller. En gammeldags ostehøvl kan også bruges og det kan en mandolin også, men det synes jeg er lidt for meget opvask for 3 kartoflers skyld.

 

 

Suppen blev serveret i varme suppeskåle med en klat creme fraiche og friskhakket purløg og de små kartoffelbrød ved siden af. Den syrlige creme fraiche gik perfekt i spænd med den let “søde” suppe, og purløgene understrejede smagen af de smørbrunede løg. En skøn suppe der mættede og gav varmen, uden at minde om vinter, kulde og efterår. Perfekt til en kølig sommeraften.

Grønærtesuppe.

2 portioner

2 små løg i grove tern

2 fed hvidløg, finthakkede

1 spsk smør

1 kvist timian

3 laurbærblade

5 dl grønsagsbouillon

300 gr grønne ærter

3 spsk fløde

salt og peber

Evt. creme fraiche og purløg til servering.

Smelt smørret i en gryde og steg løg og hvidløg klare heri. Tilsæt timian og laurbærblade, bouillon og ærter. Læg låg på gryden og lad suppen simre ca. 10 minutter, til ærterne er møre. Blend suppen med stavblenderen og smag herefter til med fløde, salt og peber. Varm suppen igennem og server i varme skåle med creme fraiche og friskhakket purløg.

Pitabrød a la kartoffelpizza.

6 stk

6 stk fuldkornspitabrød

3 kartofler, skrællet og skåret i ultratynde skiver

1 kugle mozzarella skåret i små tern

1 kvist rosmarin, friskhakket

1 spsk olivenolie

1 tsk salt

Læg pitabrødene på en bageplade med bagepapir. Bland kartoffelskiver, mozzarella, rosmarin, olie og salt i en skål og vend det godt sammen. Fordel fyldet på pitabrødene, sørg for at kartoffelskiverne så vidt muligt ligger i et lag, ellers bliver de ikke gennembagte i ovnen. Bag pitabrødene ved 200 grader i 10-15 minutter, til osten er smeltet og kartoffelskiverne er gyldne i kanten. Server de lune brød til suppen.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)