Selvom jeg har været dybt begravet i bøgerne de sidste par uger, så har jeg alligevel engang imellem haft tid til at fremtrylle lidt aftensmad og hvad er vel mere oplagt, end mad der kan laves på ganske kort tid, men som samtidig smager fantastisk. Således blev det til en omgang kylling i kokos- og rød karrysauce i sidste uge og man kan roligt sige, at det i dén grad er en ret, der henvender sig til den studerende, som sidder i eksamenslæsning til op over begge ører, men som samtidig gerne vil have et ordenligt måltid til aften og ikke lade sig nøje med take away eller frysepizzaer.

Det lykkedes mig nemlig at lave mad på sådan ca. 15 minutter, inkl kogning af ris og afpudsning og udskæring af kødet. Og mens duften af karry, jordnøddesauce og kokosmælk bredte sig i køkkenet, gik jeg rundt med rigtig god samvittighed over, at aftensmaden ikke var blevet til fast food.

Man kan enten vælge at bruge kyllingebryst i strimler eller svinemørbrad i tern til opskriften, men i aften blev det til kylling. Saucen simrede i ca 10 minutter, til den var let reduceret. Man kan vælge, kun at koge den et par minutter, men jeg kan godt lide at maden har lidt “bid” og hvis man lader saucen koge let ind, så forstærkes smagen fra den røde karry, så retten sparker lidt mere fra sig.

Der skulle egentlig have været serveret nudler til, men jeg havde mere lyst til lækre, klistrede ris, der rigtigt kunne suge saucen op. Risene blev vendt rundt med en kopfuld ærter, da de var næsten færdigkogte – lidt grønt er jo godt for øjnene, men det er nu lige så meget, fordi jeg er fuldstændig vild med kombinationen af let salte ris og søde ærter og det har jeg været, lige så længe jeg kan huske.

 

 

Retten blev drysset med lidt grofthakkede peanuts, som et lille suplement til jordnøddesaucen, og øverst kom der lidt nektarinskiver for at give lidt sødme og syre til den cremede kokos og peanutsauce – mango eller ananas ville også have fungeret fint. Århhh det var god mad og lige hvad jeg trængte til efter en hel dag i kemiens tegn. Godt det er overstået nu, altså kemien, for thaimad er vi da langt fra færdige med.

Kylling i kokos- og rød karrysauce.

350-400 gr kylling eller svinemørbrad i strimler

1 spsk olie

1 spsk thai red curry pasta

1 spsk fish sauce

1 ds kokomælk

1 glas satay sauce (jordnøddesauce)

Svits kødstykkerne i olien i en gryde. Tilsæt red curry pasta, fish sauce, kokosmælk og sataysauce og rør det hele godt sammen. Lad saucen simre 3-10 minutter, afhængig af den ønskede styrke i den færdige sauce. Server med ris eller kogte nudler og evt grofthakkede peanuts på toppen.

Og tilsidst et lille billede af den othello lagkage, som jeg lavede til min far i går i anledning af Fars Dag. Min mor fik jo en kage til Mors Dag og da jeg luftede tanken om også at bage et eller andet til min far, spurgte hun, om ikke jeg så kunne lave en ordenlig lagkage til ham? Det elsker han og det får man jo ikke så tit. Altså fik han en othello lagkage og han blev glaaaad. Vi andre vi heldigvis også lov til at smage den til eftermiddagskaffen 🙂

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)