Det er da bare så meget ikke grill vejr for tiden. Jeg ved godt, at der findes mennesker, der griller året rundt og sætter en ære i at servere en nygrillet juleand, men det er altså bare ikke sjovt at grille, når regnen siler ned og man står og skutter sig…. i juni måned vel at mærke.

Men når vi nu ikke har kunnet grille, har vi istedet kunnet spise lækker svinemørbrad paneng. Navnet dækker over tynde skiver af stegt svinemørbrad, der vendes i en krydret sauce af rød karrypasta, kokosmælk og kaffir lime blade og det afgjort noget vi vil vende tilbage til, for hold nu op, hvor smagte det bare fantastisk.

Retten er ikke specielt stærk, men man kan lade saucen simre lidt længere tid i gryden og derved forstærke karrysmagen. Vi spiste friskkogte fuldkornsnudler til, men i stedet for nudler kan man servere nykogte ris til.

 

 

Et par dage efter fik vi gæster til aftensmad, og da jeg alligevel havde alle ingredienserne i huset, lavede jeg endnu en omgang Svinemørbrad Paneng og serverede den som ristaffel med kogte jasminris og en masse forskelligt tilbehør i små skåle. Tilbehøret var denne gang ris, og aftensmaden var en stor succes – der blev i hvert fald taget godt fra.

Svinemørbrad Paneng.

2 pers.

2 spsk rød karrypasta

1 spsk olie

200 gr svinemørbrad, afpudset og skåret i tynde skiver

1/2 ds kokosmælk

1 spsk sukker

1/2 tsk kaffir limeblade

1 spsk fishsauce

Brænd karry af i olien i en gryde og brun mørbraden godt heri. Når mørbraden er gennemstegt tilsættes kokosmælk, sukker, limeblade og fishsauce og saucen koges op og simrer et par minutter. Lad evt. saucen simre lidt længere, hvis der ønskes en kraftigere smag.

Server med nykogte ris eller nudler.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)