Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Crab Cakes – opskrift på “krabbekager”.

10 kommentarer
Forretter
Gå direkte til opskriften
Opskrift crab cakes

Jeg har vist tidligere blogget om crab cakes. Eller “krabbekager” som man også kan vælge at kalde dem. Men med ferien så nært forestående, rydder jeg lidt ud i skabe og skuffer og prøver at tømme køleskabet. Og i køkkenskabet fandt jeg både en dåse tun og en dåse krabbekød. Tunen blev til en tunmousse, så blev den sidste rest creme fraiche og lidt rejer som stod i køleskabet nemlig også brugt. Men med en USA i sommerferie-sigte, blev jeg altså inspireret og fik også lyst til at lave en portion crab cakes.

Opskrift på crab cakes eller “krabbekager”.

De her crab cakes er knap så krydrede, som de sidste jeg lavede, idet der hverken er chili eller forårsløg i opskriften. Til gengæld blev de krydret med lidt finthakket purløg fra haven og citronsaft, og de er mindst lige så gode. Krabbekødet blev rørt med 1 æg, rasp, sød fransk sennep, mayonnaise, citronsaft, purløg, salt og peber.

Vi spiste bare fiskefrikadellerne som de var. Altså uden hverken tilbehør eller sauce, dip eller dressing, men vi fik jo også tunmousse med rejer og lune pitabrød “on the side”. Hvis man gerne vil have lidt at dyppe i, så smager en creme fraiche dressing med lidt dild og/eller purløg skønt til.

Man kan også gøre som i USA og servere en marinara sauce til, som er en tomatsauce der minder lidt om mild salsa. Det eneste man skal passe på med, er at servere crab cakes med en sauce der smager af alt for meget og helt overtager smagen fra de små krabber.

Ingen bedømmelser

Crab cakes

Samlet tid30 minutter
Antal: 12 stk

Ingredienser

 • 1 ds krabbekød
 • 1 æg
 • 4 spsk rasp
 • 1 spsk sød sennep
 • 1 spsk mayonnaise
 • 2 spsk citronsaft
 • 1 bdt purløg (finthakket)
 • olie til stegning
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Kom alle ingredienserne undtagen olie i en skål og rør det sammen til en lind fars.
 • Form farsen til ca 12 små fiskefrikadeller vha en spiseske.
 • Opvarm olien på en pande og steg frikadellerne et par minutter på hver side, indtil de er gyldne og sprøde.
 • Server de lune crab cakes med dip, fx chili mayo eller tatar sauce.
 • Evt. rester kan gemmes på køl i 1-2 dage og spises varme eller kolde. De kan desuden fryses.

Subscribe
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Malou Klidmoster
11 år siden

Mums, de ser dejlige ud 🙂

Lea
11 år siden

Mums hvor ser de gode ud!
Håber i får en super tur 🙂
Kærligst Lea

Maj
11 år siden

Årh hvor ser du bare skønne ud Anne – og hvor er det dejligt at høre fra dig igen 🙂

Håber I får en virkelig fremragende ferie – er jo på ingen måde misundelig 😉 😉

– Maj 😀

Henrik
11 år siden

Den lyder rigtig god men hvad svarer en dåse til i gram?

Emilie
9 år siden

Jeg lavede dem til aftensmad til min kæreste og mig i dag, og de var super gode! Vi var begge begejstrede, så tak for en lækker opskrift 🙂 Vi havde haft en dåse krabbekød stående i skabet siden i sommers, så det var på tide at få det brugt. Vi spiste dem med en god urte/hvidløgsmayo og en rissalat. Gemmer helt sikkert opskriften til en anden god gang.