Crab Cakes…

10 kommentarer
Forretter
Gå direkte til opskriften

Jeg har vist tidligere blogget om crab cakes, men med ferien så nært forestående rydder jeg lidt ud i skabe og skuffer og prøver at tømme køleskabet og i køkkenskabet fandt jeg både en dåse tun og en dåse krabbekød. Tunen blev til en tunmousse, så blev den sidste rest creme fraiche og lidt rejer som stod i køleskabet nemlig også brugt. Men med USA i sommerferie-sigte, blev jeg altså inspireret og fik lyst til at lave en portion crab cakes i stedet for at gemme krabbekødet til en anden god gang.

Disse crab cakes er knap så krydrede, som de sidste jeg lavede, idet der hverken er chili eller forårsløg i opskriften. Til gengæld blev de krydret med lidt finthakket purløg fra haven og citronsaft, og de er mindst lige så gode. Krabbekødet blev rørt med 1 æg, rasp, sød fransk sennep, mayonnaise, citronsaft, purløg, salt og peber.

Vi spiste bare vores crab cakes som de var, altså uden hverken tilbehør eller sauce, dip eller dressing, men vi fik jo også tunmousse med rejer og lune pitabrød “on the side”. Hvis man gerne vil have lidt at dyppe i, så smager en creme fraiche dressing med lidt dild og/eller purløg skønt til.

 

 

Man kan også gøre som i USA og servere en marinara sauce til, som er en tomatsauce der minder lidt om mild salsa. Det eneste man skal passe på med, er at servere crab cakes med en sauce der smager af alt for meget og helt overtager smagen fra de små krabber.

Crab cakes.

12 stk.

1 ds krabbekød

1 æg

4 spsk rasp

1 spsk mayonnaise

1 spsk sød, fransk sennep (eller anden sennep med honning)

2 spsk citronsaft

2 spsk finthakket purløg

salt og peber

Smør og olie til stegning

Rør alle ingredienserne sammen til en fast krabbefars. Form farsen 1 spsk ad gangen til små crab cakes. Varm smør og olie op i en stegepande og steg crab cakes heri til de er gyldentbrune og sprøde. Lad de færdige crab cakes dryppe af på fedtsugende papir, inden de serveres varme, evt med en sauce eller dip til.

10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Malou Klidmoster
10 år siden

Mums, de ser dejlige ud 🙂

Lea
10 år siden

Mums hvor ser de gode ud!
Håber i får en super tur 🙂
Kærligst Lea

Maj
10 år siden

Årh hvor ser du bare skønne ud Anne – og hvor er det dejligt at høre fra dig igen 🙂

Håber I får en virkelig fremragende ferie – er jo på ingen måde misundelig 😉 😉

– Maj 😀

Henrik
10 år siden

Den lyder rigtig god men hvad svarer en dåse til i gram?

Emilie
8 år siden

Jeg lavede dem til aftensmad til min kæreste og mig i dag, og de var super gode! Vi var begge begejstrede, så tak for en lækker opskrift 🙂 Vi havde haft en dåse krabbekød stående i skabet siden i sommers, så det var på tide at få det brugt. Vi spiste dem med en god urte/hvidløgsmayo og en rissalat. Gemmer helt sikkert opskriften til en anden god gang.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)