Så er sommerferien 2012 skudt i gang. Jeg selv gik på ferie sidste fredag, mens kæresten først holder fra i morgen, hvilket må siges at være i absolut sidste øjeblik, idet vi rejser på fredag 🙂

Men sommerferie betyder selvfølgelig feriekage til kollegaerne, så sådan en fremstillede jeg forleden dag. Kan I gætte hvor vi skal hen? 😉 Inspirationen til kagen kommer fra diverse amerikanske madblogs, der som regel bugner af kager pyntet på denne måde lige omkring uafhængighedsdagen d. 4 juli. Jeg havde så småt planer om at lave en kage til d. 4 juli sidste år, men kom fra det igen. I år glemte jeg det også, men kom så i tanker om, at designet i stedet skulle fungere som feriekage. Bunden er en mazarinbund med flødecreme og frugt, magen til den jeg bagte til Mors dag, men i stedet for jordbær er den pyntet med friske hindbær og blåbær.

De fleste der har læst med herinde ved jo efterhånden godt, at både kæresten og jeg er vilde med New York, mildt sagt, og har været det siden vi første gang besøgte byen i august for 3 år siden. Vi var i New York sidste forår (læs evt om det her eller her) og dette her bliver faktisk det 5. besøg i byen, men allerede på nuværende tidpunkt er fremtidige turer ved at tage form. Fx har mine forældre en familietur på tegnebrættet til næste år, hvor vi går “all in” og lejer en stor lejlighed på Manhattan i bedste “Live like a real NewYorker” stil. Det glæder jeg mig rigtig meget til, og jeg håber bestemt at det bliver til noget.

Men i første omgang drager kæresten og jeg i hvert fald mod New York fredag morgen, og jeg glæder mig utroligt meget til igen at opleve byen ved sommertide. De sidste par gange vi har været derovre, har det nemlig været vinter eller forår, og selvom byen stadig har været skøn, er det jo noget andet, når man kan sidde udenfor og spise på restauranterne, eller hygge med et tæppe på græsset i Central Park.

 

 

I og med det bliver 5. besøg på lidt under 3 år, bliver det selvfølgelig også lidt mere afslappet end det var de første par gange, hvor det hele bliver lidt hektisk fordi man gerne vil nå alt på en gang. Selvfølgelig har jeg lavet lister og skrevet noter til ting vi skal se, steder vi skal spise og butikker vi skal shoppe i, men der bliver også tid til gensyn med restauranter vi tidligere har spist på, tid til afslapning i parken, hvis det er det vi føler for, og ikke mindst den “sædvanlige” sejltur med Circle Line rundt om Manhattan.

Det er en guidet tur, hvor man på 3 timer sejler hele vejen rundt om Manhattan, mens guiden fortæller om de ting man passerer, anekdoter, historie og alt muligt andet relevant. Vi har været med på sådan en tur, hver eneste gang vi har været i New York, og nu er det ligesom blevet en tradition, som vi altid glæder os til. Vi tager gerne turen på 2. dagen, og det er ligesom blevet vores måde at sige “goddag igen” på, til verdens fedeste storby! 🙂

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)