På trods af, at det ser ud som om, den danske sommer i år faldt i ugen op til pinse samt i uge 30, hvor vi var i New York, har jeg alligevel kastet mig over lidt sommermad. Så kan vi da opleve sommeren igennem maden.

Der lå en stor pakke kyllingefilet i køleskabet, så jeg bestemte mig for nem aftensmad i form af et par club sandwiches med grillet kylling, bacon og karry-dressing. Er det ikke ligesom “grund-reglerne” for en ægte Club sandwich?

Istedet for traditionelt sandwichbrød eller boller brugte jeg tyrkisk brød til vores sandwiches. Jeg var egentlig nede for at købe lidt blandede nødder hos vores lokale grønthandler i dag, men da jeg fik øje på de nybagte, tyrkiske brød, valgte jeg altså dem istedet for. De var helt perfekte – lette, luftige og uden at mætte alt for meget. Og så er der oven i købet rester til min madpakke i morgen.

 

 

Brødet blev skåret i nogle pæne firkanter, som blev delt i en over og en under “bolle”. Brødstykkerne blev ristet let og smurt med karry dressing og herefter blev salat, kylling, chilibacon, tomat, agurk, løg og cornichoner fordelt, inden “låget” blev lagt på sandwichen og fastgjort med et lille bambusspyd. Og så var der ellers serveret.

Club sandwich med kylling og chili bacon.

2 stk.

2 gode sandwichboller eller 4 skiver brød

2 stk kyllingebryst

1 nip chilipulver

1 pk. bacon i skiver

2-3 spsk god karrydressing

salatblade

1 tomat, skåret i skiver

½ løg, skåret i skiver

agurk i skiver

cornichoner

Krydr kyllingebrysterne godt med salt og peber og steg dem herefter på grillen eller i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter til de er gennemstegte. Lad dem afkøle let og skær dem i tynde skiver. Læg baconskiver på en bageplade beklædt med bagepapir, drys med et nip chilipulver og bag i ca. 10 minutter ved 200 grader til baconstykkerne er lysebrune og sprøde. Læg de stegte baconskiver på fedtsugende papir. Lun bollerne eller rist brødskiverne let. Smør herefter med karrydressing og saml 2 store sandwiches med salatblade, kylling, chilibacon, tomat, løg og agurk i skiver. Pynt med lidt cornichoner og stik et lille spyd igennem hver sandwich, for at holde på fyldet. Server straks, evt. med ristede kartofler til.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)