Vi har nydt den fantastiske weekend (kan man sige det, når vi er halvejs gennem den følgende uge?) i fulde drag. Den bød nemlig på weekend tur til Fyn med 2 vennepar, og vejret kunne vi jo ikke have ønsket os bedre. Selvom det var lige før, at det var lidt for varmt til vandcykling på Odense Å, strøgtur, blomsterfestival og ikke mindst Egeskov Slot søndag eftermiddag, så nød vi det i fulde drag. Hvor har vi da bare haft alt for få af den slags dage i denne her sommer.

Efter en solid frokost på Egeskov slot søndag middag, var det ikke den store sult der plagede os søndag aften, da vi kom hjem. Temperaturen lå stadig lige under de 30 grader, så jeg lavede en lækker, cremet milkshake til os. Den nød vi på terrassen, imens vi hyggesnakkede om weekenden.

Egentlig har jeg ikke kunnet lide milkshakes indtil for få år siden. Problemet er, at jeg fik en milkshake som lille – én af de der fra supermarkedets køledisk med sugerør, som findes i forskellige varianter. Den kunne jeg absolut ikke lide, og det kan jeg for øvrigt stadigvæk ikke. Men da jeg ikke havde tænkt nærmere over det, gik jeg rundt i den tro, at jeg ikke kunne lide milkshakes under nogen omstændigheder.

Det blev der heldigvis lavet om på, da jeg først smagte milkshakes fra diverse isbarer, og siden en hjemmelavet. Og siden har jeg været helbredt, om man så må sige.  Dog skal de helst være hjemmelavede, men det er jo heller ikke det store problem, i betragtning af hvor let det er at lave sin egen milkshake.

Denne her er med jordbær, fordi vi havde en bakke i køleskabet. Man kan dog sagtens lave den med andre bær (frosne eller friske) eller frugt. Fx moset banan eller friskpresset appelsinsaft. Jeg har ikke tilsat sukker, da jordbærrene var søde og lækre, men man kan tilsætte 1-2 spsk. sukker/flormelis, hvis man synes milkshaken er for syrlig.

milk shake med jordbær
Print opskrift Pin opskrift
0 fra 0 stemmer

Milkshake med jordbær

Samlet tid15 min
Antal: 4 glas
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde

Ingredienser

  • 1 liter vaniljeis
  • 300-400 gr jordbær (nippede og evt. halverede)
  • 2 dl mælk

Fremgangsmåde

  • Skær isen i mindre stykker og kom den i en blenderkande sammen med jordbær og mælk. Mængden af mælk afhænger af hvor tynd eller tyk man ønsker konsistensen. Start evt. med det halve og spæd så op.
  • Bruger man syrlige eller frosne jordbær, så kan det være, at der også skal tilsættes lidt flormelis, sukker eller honning til milkshaken.
  • Bruger man en stavblender, så kommes alle ingredienserne i en høj kande eller stor skål.
  • Blend til en cremet og ensartet milk shake i blenderen eller med stavblenderen.
  • Hæld milkshaken i høje glas og pynt med friske jordbær og et sugerør.

Noter

Man kan udelade jordbær og lave klassiske vanilje milkshakes - brug evt. lidt mere mælk og vaniljepulver for ekstra vaniljesmag. Der kan også tilsættes kakaopulver eller kakaomælk til kakao milkshakes. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)