Så kan det vist ikke udsættes meget længere. Ferien i New York er overstået for denne gang og jeg er så småt ved at have styr på alle de mange billeder jeg har taget, så nu må jeg hellere få blogget lidt om det hele.

Vi lettede med KLM fra Billund fredag morgen,og efter 1 lille times flyvning landede vi i Amsterdam, hvor vi havde lidt under 2 timers ophold. Vi kiggede lidt på butikker men købte ikke noget – er jeg den eneste, der efterhånden ikke synes at toldfri varer er særligt billige? Ofte synes jeg man kan finde både parfume og make up noget billigere, hvis de har det på tilbud i Matas eller lign.

 

 

Selvom vi vidste at vi ville få serveret mad i flyet var vi begge en smule småsultne, og med udsigten til 7 timer i luften blev vi enige om at vi vist havde fortjent en lille bid 🙂 Der var i øvrigt en meget velbesøgt café i lufthavnen “Mediterranean Café”, hvor maden så meget lækker ud. Normalt synes jeg ellers det virker som om, at lufthavnene forsøger at overgå hinanden i hvor dårlig mad man kan sælge dyrest muligt, men dette her var virkelig lækkert og ikke engang dyrt.

Vi delte en salat med blandede mini salatblade, agurk, tomat, feta, rigeligt kylling, oliven og rødløg.

Derudover delte vi en focaccia med kylling, bacon, grønt og honning-dijon. Desuden fik vi hver 1/2 liter danskvand og kom af med 15 euro. Let og meget lækkert.

Udsigten var bestemt heller ikke dårligt. Cafeen havde et stort siddeområde lige ud til start og landingsbaner, hvor der skete noget hele tiden, så vi nåede faktisk slet ikke at opfatte tiden i lufthavnen som ventetid, inden vi skulle afsted igen. Denne gang fløj vi med Delta Airlines, som samarbejder med KLM, og servicen om bord var helt i top. Lækker mad (kylling i kokos/karrysauce med ris og grønt, salat, brød, smør, ost og brownie), og inden vi landede i New York fik vi en lun calzone med oksekød og ost og et bæger vanilleis med chokoladesauce, så vi var fit for fight til at indtage byen 🙂

Jeg har faktisk kun prøvet at bo på Upper West i New York, men denne gang havde vi booket os ind på et lækkert hotel der lå lige overfor Penn Station i New York. Super centralt og meget nemt, idet vi tog toget fra lufthavnen i Newark og ind til Manhattan. Det tog under 2 min. at gå fra perronen og ind på vores hotel. Til gengæld var der også rigtig mange mennesker på gaden, netop fordi hotellet var placeret lige midt i “det hele”, om man så må sige. Blandt andet kunne vi både se Empire State Building og alle lysene nede på Times Square fra hotellet.

Værelset vi fik var rigtig fint og med den største seng jeg nogensinde har set. Det kan være lidt svært at se på billedet, men den hvide hovedpude var næsten 1 meter lang. I USA går de virkelig ind for King Size beds 🙂

Fjensynet var gemt pænt af vejen inde i et skab og selvfølgelig havde vi de “sædvanlige” 150 kanaler 🙂 Desuden fin udsigt til gaden, bygningerne på den anden side af gaden og Impire State building.

Alt i alt et rigtig fint hotel, hvor jeg sagtens kunne finde på at booke værelse igen. Beliggenheden var selvfølgelig genial, i og med at vi kunne gå til stort set ALT. Men der var altså, som sagt, også rigtig mange mennesker hver gang man kom ned på gaden, og man skulle lige starte med at sparke sig vej gennem folk der ville sælge os helikopterture, ture op i Impire uden risiko for kø, ture med jump-on/jump off busser osv osv.

Vi manglede måske det pusterum vi normalt har oplevet, når vi har boet upper west – at når vi bevæger os uptown, så tynder det ud i både turister og tilbud, og det hele bliver lidt mere stille og roligt og knap så hektisk. Men igen, byens puls kunne man virkelig mærke og det var fedt at kigge ud af vinduet om aftenen og sige “godnat” til et fint, oplyst Impire State Building 🙂

Den første aften mærkede vi nu ikke så meget til turister og tilbud, for vi pakkede let ud og så gik vi ellers ned for at få suset – det sus der altid rammer når man første gang træder ud på gaden i New York. Og den første tanke der melder sig : “Jeg er tilbage”! Vi trak lidt ned til vandet, heldigvis er vi jo ved at være rimeligt stedkendte, så vi blev enige om at undgå Times Square, der godt kan være noget af et mareridt fredag aften, og koncentrerede os istedet om de lidt mere stille gader. Da vi blev sultne fandt vi en Deli og blandede hver en boks med aftensmad. Jeg nøjedes med at blande lidt af det kolde, men kæresten fik også lidt kylling og et par skefulde af nogle pastaretter. Boksene kom i en pose sammen med bestik, salt, peber og drikkevarer, og så blev vi enige om at smutte op på værelset og spise. Klokken var 21.30 lokal tid (3.30 dansk tid) og vi havde været vågen siden klokken 5.30 (dansk tid), så vi var ved at være lidt brugte 🙂

Der var continental breakfast med i vores hoteltilbud, så efteren god omgang morgenmad blev vi enige om at vi ikke ville lægge planer, men bare gå en tur ud og se hvad dagen bød på. Ud på eftermiddagen kom vi forbi Bryant Park, som ligger lige bag biblioteket. Udover Central Park, som nok er den største og mest kendte er New York er fyldt med parker og grønne områder. Det er meget få indbyggere i New York der har en privat have, så folk bruger parkerne som haver i hele sommerhalvåret. Der bliver holdt frokostpauser, dyrket yoga eller pilates, taget sol og holdt picnic.

Vi kom blandt andet forbi et par petanque-baner.

I løbet af sommeren vises der film på en storskærm i Bryant Park. Folk slår sig ned ved stole og borde, eller breder tæpper ud i græsset og spiser aftensmad eller snacks mens mørket falder på. Mens vi var derovre viste de ikke nogle film der så specielt spændende ud, men ugen inden havde de vist Psyco, den ville jeg da gerne have set i en mørk park 😉

Der er også en meget fin gammel karrusel i parken, den var meget populær blandt børnene 🙂 Jeg har faktisk kun været i Bryant park om vinteren og i det tidlige forår, så jeg var meget overrasket over alt det liv der var. Den flotte karrusel kendte jeg heller ikke noget til.

Bryant Park, som ligger bag biblioteket. For SATC fans, så var det på dette her bibliotek at Carrie og Big skulle have været gift. Mellem biblioteket og parken ligger en fin Restaurant “Bryant Park Grill”, som har en lækker terasse med udsigt udover Bryant Park. Vi havde egentlig haft planer om at spise derinde, men vi nåede det ikke.

Lige så snart man kommer en meter eller to op over jorden kan man se helt præcist hvor lige gader og avenuer er i New York. Dette her billede er tage fra trappen op til restaurant “Bryant Park Grill” og udover selve Bryant Park kan man også se lige tværs gennem byen.

Fra Bryant Park fortsatte vi hen forbi selve biblioteket, hvor vi blandt andet kunne nyde synet af Chrysler Building. Vi fortsatte helt ned til Chrysler Building, som jeg har set masser af gange, men som vi faktisk aldrig har været helt tæt på. Det var godt nok lidt vildt at stå lige nedenunder og kigge op – den er ret høj 🙂 På vejen derned passerede vi blandt andet Grand Central stationen, som jeg bloggede om sidst vi var i New York. Denne gang nøjedes vi med at kigge på den udefra.

Bibliotekets hovedindgang. Det er noget nær umuligt af få et billede af trappen uden en helt masse mennesker, og det gør det selvfølgelig ikke nemmere når det er sommer og turistsæsonen er på sit højeste. Senere samme dag passerede vi biblioteket i bus, og der var der et brudepar der var ved at blive fotograferet, men det fik jeg desværre ikke billeder af.

Udover Bryant Park var vi også et smut i Dylan’s Candybar. Vi skulle jo have lidt kalorier ovenpå alt det gåen rundt 🙂 Aldrig i mit liv har jeg set så stor en slikbutik – hele 3 etager fylder den. Til gengæld er den også fuld af mennesker – hylende børn og stressede forældre 😉

Der var slik for enhver smag – og yndlingsfarve 😉 Generelt var slikket i butikken nu rimelig dyrt, selv efter dansk standart. Jeg tror vi blev enige om, at priserne var nogenlunde det samme som på en dyr tankstation eller i biografen herhjemme, men vi syntes jo alligevel vi skulle prøve lidt, så vi blandede en lille pose. Fordelen var, at vi så kunne nøjes med et enkelt stykke, hvis der var en variant vi gerne ville smage, istedet for at købe en hel pose, men generelt er jeg nu ikke så vild med amerikansk slik. Jeg synes ofte det enten mangler smag eller er alt for sødt, og hvad det ikke har i smag har det så ofte i farvestoffer. Til gengæld fik vi smagt på forskellige vingummibamser som ikke findes herhjemme, blandt andet med ananas, fersken, hindbær og vindrue og de var gode.

Ville man hellere drømme om slik kunne man købe puder i rigtig mange fine designs. Her som cup cakes, sundays eller pebermynte bolcher.

Og hvorfor sige det med blomster, når man kan sige det med en spand slik. Her må være sukker og farvestoffer nok til mange timers hyperaktive børn. Jeg har aldrig set så meget slik stoppet ned i en spand. De fastelavnsris jeg husker fra min barndom blegner godt nok noget i sammenligning – og det kunne da alligevel være blæret at modtage sådan en 🙂

Vi vadede i slik, bogstavlig talt. Gulvet var nemlig også lavet af slik. Det bestod af et hvidt gulv, og ovenpå det var der lagt et gennemsigtigt plastikgulv. I hulrummet mellem de to gulve var der strøget en masse slik ud.

Vinduesudsmykningen bestod selvfølgelig også af slik. Udover et vindue med grill tema (weber grill med slik pølser, slik burgere og marshmellows hang det her fine flag i et vindue. Det er lavet af tyggegummikugler.

Udover Bryant Park var vi også i Washington Park, hvor vi aldrig har været før. Som alle andre parker i New York er den utrolig velholdt og fyldt med blomster. Når man tænker på hvor mange mennesker der dagligt bruger parkerne som supplement til deres lejlighed er jeg godt nok imponeret over, at der ikke ligger noget og flyder. Der kunne vi godt nok lære noget i Danmark, når man tænker på hvordan Botanisk have eller Mindeparken i Århus kan se ud efter en enkelt solskinseftermiddag.

I Washington Park fik vi taget billeder af triumfbuen, der er en kopi af triumfbuen i Paris. Mange, jeg selv inklusive, vil måske nikke genkendende til buen fra diverse Friends afsnit 😉

Fra Washington Park kunne vi også skimte One Tower, det tidligere Freedom Tower, som nu for alvor er ved at blive en del at Manhattans sydlige skyline. Og det er rigtig højt, skulle jeg hilse og sige. Faktisk er det så højt at vi indimellem følte at vi kunne se det uanset hvor på Manhattan vi befandt os 🙂

Udover One Tower så vi også mange af de fine vandtårne som er karakteristiske for byen. De findes på samtlige huse over 6 etager i New York, men er skjulte/indbyggede i nyere huse.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)