Sprøde chicken tenders eller bare nuggets, som kyllingenuggets burde laves – i hvert fald hvis man spørger mig, men jeg har også set lidt for mange tv-programmer a la Jamie Oliver, der i et program viste, hvordan industrielle nuggets fremstilles ved at blende kyllingebrusk og skind, tilsætte stivelse og smagsstoffer og kalde det nuggets. Og det var vel at mærke da Jamie Oliver skulle vise de engelske skolebørn, hvordan en af deres livretter blev fremstillet.

Om man foretrækker at kalde disse her panerede og sprødstegte kyllingestykker for kyllingenuggets eller chicken tenders er op til den enkelte. Jeg kalder dem tenders, fordi de går under navnet tenders i USA, hvor jeg ofte har bestilt sådan en portion på en restaurant. Ligeledes kalder de dem tenders på Bone’s her i Danmark. Desuden er der vist nogle, der mener, at originale kyllingenuggets skal være lavet af hakket kyllingekød, hvorimod disse er lavet af kyllingebryst, der er skåret i mindre strimler. Uanset hvad man kalder dem, kan jeg kun opfordre til, at man prøver at lave dem. Det er ikke svært, tager ikke speciel lang tid og børnene vil med garanti elske dem.

Det der i første omgang startede produktionen af chicken tenders var, at jeg fandt en pose tortillachips i en skuffe. Vi havde spist de fleste, men der var lige en rest tilbage. Da posen havde været åben, var de ikke 100 % sprøde mere, men omvendt fejlede de jo ikke noget, så jeg bestemte mig for, at de skulle fungere som panering til kyllingestykkerne. Har man ikke chips kan man bruge knuste cornflakes i stedet. Jeg har også set, at der bruges knuste TUC kiks rundt omkring, men det har jeg altså ikke selv forsøgt mig med.

Jeg valgte at lave en mangodressing med citron, chili, sennep og honning til kyllingen – en dressing jeg har lavet en del gange, men jeg har vist aldrig fået blogget om den. Jeg elsker kombinationen af sødt og salt og denne her mangodressing er bare det perfekt tilbehør til de letsaltede tenders. I øvrigt er den god til grillmad og så selvfølgelig til asiatisk mad som fx. indbagt kylling/rejer, forårsruller, ristaffel osv.

 

 

Vi spiste kyllingestykkerne som en let aftensmad med en skål blandet salat til – i hvert fald den sidste portion der blev stegt, for den første portion tenders snackede vi os bare igennem, mens portion nummer 2 blev stegt færdig. Let og lækker aftensmad og, til forskel fra de fleste, færdiglavede kyllingeprodukter, så ved man 100% hvad der er i og her er hverken tale om ben, brusk eller blæver.

Sprøde chicken tenders.

2-3 stykker kyllingebryst uden skind

2 håndfulde knuste tortillachips – med eller uden smag

½ tsk chilipulver eller efter smag

Smagsneutral olie til stegning

Skær kyllingefiletterne ud i tykke strimler. Kom knuste chips, hvidløgspulver og chili i en pose, tilsæt kyllingen og vend det hele godt rundt. Varm olien op i en pande og steg kyllingestykkerne til de er gyldne, sprøde og gennemstegte. Lad dem afdryppe kort på køkkenrulle og server.

Note. Kyllingestykkerne kan også bages i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter til de er gyldne og gennemstegte. Vend dem evt. når halvdelen af bagetiden er gået.

Mango dressing.

1 mango, gerne meget moden

1 spsk olivenolie

2 spsk citronsaft

1 tsk honningdijon sennep (eller bland almindelig dijonsennep med lidt honning)

1/2 tsk chilipulver

salt og hvid peber.

Skræl mangoen, skær den i grove stykker og kom den i en skål sammen med de resterende ingredienser. Blend det hele til en glat masse, smag til og lad dressingen hvile 30 minutter på køl. Smag til igen og server.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)