En superenkel appetizer, eller en let frokost. Bruschetta er nok noget af det enkleste, men samtidig også en af de lækreste forretter der findes. Der findes rigtig mange variationer, men den allerbedste er efter min mening den originale med friskhakket tomat og frisk basilikum.

De skønne solmodne tomater hentes i drivhuset, som bugner lige nu, På trods af at vi spiser af dem næsten hver dag kan vi nærmest ikke følge med. Har du ikke selv tomater i haven er der heldigvis også masser af lækre tomater i butikkerne lige nu – bland evt forskellige sorter (røde, gule, grønne, stribede) og lav en fantastisk bruschetta.

Den store basilikum breder sig ud over det hele. Også den hygger sig i drivhuset, hvor den vokser med lynets hast og fylder hele rummet med den skønneste duft.

 

 

Tomater i små tern, god olivenolie, friskhakket balikum og et nip salt og peber. Fordelt på ristede brødstykker, gnedet med et fed hvidløg – en lille bid af Italien og smagen af sommer.

Det er faktisk så let at det er ligefør en opskrift er overflødig. Men så nøjes vi da bare med en arbejdsbeskrivelse.

Bruschetta med tomat og basilikum.

Fjern kernerne fra tomaterne og hak dem groft. Kom de hakkede tomater i en skål og tilsæt friskhakket basilikum, 1 spsk god olivenolie, et nip salt og lidt peber. Lad blandingen trække 1 times tid. Skær et god italiensk brød i skiver og rist dem let. Pil 1 hvidløgsfed og gnid det henover de ristede brødskiver. Læg brødskiverne på et fad og fordel tomatblandingen ovenpå brødskiverne. Pynt evt med ekstra frisk basilikum og server straks. Bruschetta’erne må ikke laves i forvejen, så trænger tomatsaften ned i brødskiverne og det hele bliver blødt og sjappet.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)