Grillet kyllingebryst og ovnbagt butternut græskar…

0 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Fjerkræ, Hovedretter, Opskrifter, Tilbehør
Gå direkte til opskriften

Aftenen har budt på orange mad. Lækker, grillet kyllingebryst, serveret med ovnbagt butternut græskar vendt i olie og krydderier, og hjemmelavet whiskeysauce. Uhhh, det var god mad, omend det var lidt ensfarvet, og en perfekt afslutning på weekenden.

Jeg er blevet fuldstændig vild med græskar og vi får dem flere gange om ugen. De fungerer perfekt som tilbehør til aftensmaden istedet for kartofler, og de mætter utroligt godt. Vi er to mennesker herhjemme, og vi kan faktisk ikke spise et helt, så jeg har altid rester med på madpakken dagen efter. Altså ikke på rugbrød, men i en boks.

 

 

Græskar kan jo varieres i det uendlige, blandt andet kan man lave både brød, kager og suppe med dem. Selv foretrækker jeg nok varianten i ovnen.

Skyl græskaret og skær top og bund af. Halver herefter “dyret” ligesom en melon og skrab kernerne ud med en ske – bare rolig, der er ikke ret mange. Græskaret skal ikke skrælles – skær bare de to halvdele i tykke skiver, og skær herefter skiverne i grove tern. Kom græskarternene i en pose og hæld god olie og krydderier ved. Selv er jeg vild med chili, hvidløgspulver, paprika, salt og peber. Vend det hele godt rundt, og bred det herefter ud på en bageplade. Bag ved 200 grader i 30-45 minutter, til græskarstykkerne er møre og lysebrune i kanterne.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)