Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Produkter fra Thise Mejeri…

6 kommentarer
Annonce

For noget tid siden blev jeg kontaktet og spurgt, om jeg kunne være interesseret i at afprøve nogle produkter fra Thise Mejeri, og forleden dag modtog jeg så produkterne. Faktisk var jeg ikke hjemme da de ankom, men da de var pakket i en flamingokasse med fryseelementer i bunden var det ikke noget problem 🙂

Kassens indhold, øverst fra venstre : Islandsk skyr, Økologisk Creme fraiche og Skyr med Tranebær og Skovbær. Midten fra venstre : Økologisk Vesterhavsost, Økologisk Thyborøn Ravost og Økologisk Daugbjergost. Nederst fra venstre : Økologisk Thise Smør med sydesalt og Blå Kornblomst Blåskimmelost.

 

 

Jeg har faktisk kendt til Thise og deres produkter i det meste af mit liv, idet min mor er stor fan og køber Thise produkter hver gang hun kan komme til det. Ikke detsto mindre var der flere produkter jeg aldrig havde prøvet før, og det var skønt at få udvidet horisonten lidt og prøvet noget nyt 🙂 Og så skal det måske lige nævnes, at min mor selvfølgelig har fået lov til at smage undervejs, idet hun var ret så lysegrøn af misundelse da hun hørte om alle de forskellige gode sager 😉

Thises økologiske smør med sydesalt har jeg ikke tidligere prøvet, da vi ikke spiser så meget smør udover i brød og kager, og der vil jeg altså ikke være bekendt af bruge smør af sådan en kvalitet. Ofte laver jeg selv smør på foodprocessoren og tilsætter så flagesalt, men denne er bestemt en værdig modstander. Fløjlsblød og lækker med små saltflager der knaser let, men aldrig bliver for store, så det føles som at knase bolcher.

Blåskimmelosten var cremet og lækker og lige tilpas skarp. Jeg har først for nyligt lært at spise blåskimmeloste og er stadig lidt sart men denne her var lækker.

Jeg smuldrede en lille smule af blåskimmelosten og kom den i 500 gr hakket oksekød sammen med lidt salt, peber og chili. Kødet blev delt i 4 portioner og rullet til “pølser”. Et spid blev stukket i hver “pølse” hvorefter de blev stegt på grillen.

Da “pølserne” var gennemstegte blev spiddene fjernet, hvorefter de kom i hjemmebagte pølsebrød, som først var smurt med sød, fransk sennep. Øverst toppede vi med hjemmelavet coleslaw. En anderledes men meget lækker hotdog.

Skyr køber jeg jævnligt, men af en eller anden grund har jeg ikke tidligere prøvet denne her variant. Det fortrød jeg lidt, for hold da fast hvor er der forskel. Hvor nogle af de andre varianter der findes i butikkerne godt kan have tendens til at være noget vandede og meget tynde i det, så er denne her tyk og cremet og minder mest om en god, tyk creme fraiche på trods af det meget lave fedtindhold. Den lille bøtte Skyr med Tranebær og Skovbær blev spist til morgenmad med müsli på, ikke af mig men af kæresten, som er syg med yoghurt i alle afskygninger, og han var meget tilfreds. Creme fraichen kendte jeg i forvejen og den var som altid et hit, lækker og med en skøn, cremet konsistent. Elsker økologisk creme fraiche 🙂

Creme fraichen blev rørt sammen med sennep, mayonnaise, eddike, salt, peber og sukker til en coleslaw, som blev brugt til ovenstående hotdogs med coleslaw – opskriften kommer i et indlæg for sig selv.

Den store bøtte Skyr blev delt i to portioner. Den første blev rørt sammen med hvidløg, salt, peber og lidt sennep og blev så blandet med revet gulerod til en alternativ form for tzatziki, nemlig gulerods-tzatziki, som vi spiste til en god grilbøf med halve bagte hvidløg og græsk salat til.

Den anden halvdel blev rørt med mayonnaise, eddike, syltede drueagurker, salt, peber og friskhakket purløg til en skøn kartoffelsalat, som blev serveret sammen med en god grillpølse. Opskrifterne på gulerodstzatziki og kartoffelsalat kommer ligeledes i seperate indlæg.

Ostene kunne jeg virkelige ikke nænne at rive og bruge i madlavningen, så de er som det eneste blevet spist helt som de var. Bare skåret i stave, bjælker eller hapser og serveret med lidt godt brød, lidt skinke, bresaola, oliven, frugt eller hvad jeg lige havde ved hånden.

Jeg har altid elsket vesterhavsosten, som er en gouda inspireret sag, der modner på et ostelager ved Vesterhavet i minimum 26 uger. Den var i allerhøjeste grad en gammel kendning, men jeg kan aldrig få for meget af den 🙂 Fast og lækker, med en skøn saltet smag.

Thyborøn Rav osten kendte jeg ikke i forvejen, men den smager fantastisk. Den er i familie med Vesterhavsosten og er altså rimelig fast i det, og slet ikke så blød som fx Daugbjergosten. Mælken til osten kommer fra køerne omkring Thyborøn og selve osten er tilegnet Rav Aage, en miljøaktivist der igennem 1950’erne blev kendt for sin kamp mod Cheminovas forurening af Harboøere Tange. Deraf navnet Thyborøn rav ost 🙂

Daubjerg osten, som modnes i Daugbjerg kalkgruber, er som sagt den blødeste af de 3 oste. Den er mellemlageret men har rigeligt med smag, og så har den en skøn, fed konsistens. Jeg skal ærligt indrømme, at da jeg lige fik åbnet for den blev jeg lidt nervøs, for den duftede godt nok kraftigt, men da jeg smagte den var jeg solgt. Perfekt til fx pærestykker eller bare på en kiks.

Hvis man nu synes der skal lidt mere end bare en pære eller en kiks til, så gør lidt ud af og spis ostene sammen med lækker charcuterie til aftensmad. Her er det Daugbjergost i stave med lufttørret parmaskinke, bresaola og lomo, friske figner i kvarte, oliven, hjemmelavet basilikumpesto og cornichoner. Det er hurtigt at lave, og man kan sidde i flere timer og hygge over aftensmaden, når der står sådan en omgang her på menuen.

Skulle man få lyst til selv at få fingrene i nogle af de lækre mælkeprodukter og skønne oste fra Thise, så kan de købes i de fleste supermarkeder, ligesom Thise også har deres egen ostebutik som jeg helt klart skal besøge på et tidspunkt. Du kan evt læse mere om Thise via facebook eller ved at besøge deres hjemmeside

Note. Indlægget er sponsoreret, men meningen og ordene er helt mine egne.

Subscribe
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Piskeriset
11 år siden

Øj! Den der hotter ser rigtig god ud! Jeg får helt lyst til at prøve 🙂 (i det hele taget kan jeg ikke tåle at se så mange skønne oste på én gang – jeg har virkelig en svaghed over for ost ;-))

Charlotte
11 år siden

Wau – jeg er selv helt vild med Vestehavsosten. Men for pokker da hvor den dog med salat ser så lækker ud. At det så er hjemmebagte brød – for søren da. Jeg skal bage brød i dag – dine skønne boller med ciabattamel samt hvedemel – de har ligget i køleskabet natten over – og ja, der skal dælme også bages et par pølsebrød:-)
Hilsen Charlotte

Lene
11 år siden

Det ser godt nok lækkert ud! Jeg har kun hørt godt om Thises produkter og nu er det vist på tide, at jeg selv får prøvet deres produkter af 🙂