I takt med at det bliver koldere udendørs og tidligere mørkt om aftenen, synes jeg det er hyggeligt at lave en lille lun snack at varme sig på, når man kommer hjem fra arbejde. Snacken nydes enten til en kop varm the, mens mørket falder på, eller imens aftensmaden forberedes. Det behøver ikke nødvendigvis være et eller andet ekstravagant eller tidskrævende, bare en enkel, lille haps.

I går bestod snack’en af store dadler med mandler og bacon omkring. Stenene blev pillet ud af dadlerne og et par mandler blev fyldt i hullet istedet for. Tilsidst blev dadlerne omviklet med en halv skive bacon, som blev hæftet fast med en tandstikker, hvorefter de blev bagt i ovnen til de var brune og sprøde. Man kan også sagtens stege dadlerne på en pande, hvis man ikke har gang i ovnen i forvejen og gerne vil være lidt økonomisk, men dadlerne bliver selvfølgelig mere jævnt stegt i ovnen, hvor de nemmere bliver brune på alle siderne.

Print opskrift Pin opskrift
No ratings yet

Dadler i baconsvøb

Samlet tid20 min
Antal: 20 stk

Ingredienser

  • 20 store dadler
  • 40 mandler
  • 10 skv bacon (halverede)
  • tandstikkere

Fremgangsmåde

  • Udsten dadlerne og kom 1-2 mandler i hver. 
  • Vikl en halv skive bacon om hver dadel og sæt den fast med en tandstikker.
  • Læg dadlerne på en bageplade og bag dem i ovnen i 12-15 minutter ved 200 °C til baconstykkerne er lysebrune og sprøde.

Noter

Vil man give dadlerne et ekstra lille skarpt pift, kan man bage dem ca halvdelen af tiden, hvorefter de pensles med sød chilisauce og bages færdige. Endvidere kan man udskifte baconstykkerne med lufttørret skinke, ligesom man selvfølgelig kan udelade mandlerne.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)