Fyldte figner med lufttørret skinke og blåskimmelost…

4 kommentarer
Nytårsopskrifter til årets nytårsmenu, Snacks
Gå direkte til opskriften

Dagens varme “jeg-har-fri-fra-arbejde” – snack var en rigtig lille lækkerbisken. Jeg har gået og ventet på, at jeg kunne lave de her figner på grillen, men vejret har altså bare ikke været med mig. Nu begyndte fignerne så småt at brokke sig og jeg kunne se, at skulle der blive noget spiseligt ud af dem, så var det ved at være sidste udkald.

Derfor har fignerne altså været en tur i ovnen og faktisk egner fignerne sig ganske fortrinligt som efterårsmad – enten som forret eller appetizer til en gæstemenu eller bare som hyggemad. Den skønne smag af frisk timian blandet med den røgede skinke, den salte blåskimmelost, de søde figener og valnødder er ren efterår, i hvert fald for mig.

 

 

Jeg brugte lufttørret parmaskinke, som jeg alligevel havde liggende i køleskabet, og valgte desuden at bruge en mild gorgonzolaost, som jeg synes klæder både skinken og fignerne perfekt, men valget af både skinke og blåskimmelost er jo op til den enkeltes smag og behag.

Fyldte figner med lufttørret skinke og blåskimmelost.

8 stk.

4 friske figner

8 små stykker blåskimmelost

8 valnødder

flydende honning

4 skiver parmaskinke, halveret på langs

frisk timian

Halver fignerne og kom ost og en valnød på hver halve figen. Dryp med et par dråber honning og vikl en halv skive skinke hele vejen rundt om hver figen. Hæft evt. med et lille træspyd, så skinken sidder godt fast. Grill fignerne ved 200 grader i 5 minutter, til skinken får en fin farve og osten begynder at smelte. Anret de varme figner på et fad og drys med frisk timian.

Note. Selv Morten kunne lide de her figner, og det på trods af at han hverken er ostespiser, eller tilhænger af at komme frugt i maden. En succes som klart skal gentages her i løbet af de kolde efterårs og vintermåneder. Jeg overvejer faktisk at servere dem som en lille lun snack til vores familie-adventshygge arrangement den 1. søndag i advent, som supplement til kager, æbleskiver og gløgg. Jeg er sikker på det nok skal blive en succes.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Maj
10 år siden

Åh jeg elsker disse figner, smager SÅ forrygende!
Jeg plejede at lave dem med brie, fordi jeg har været rigtig dårlig til at spise blåskimmel, men nu hvor jeg er blevet bedre til det, så tror jeg da lige de skal prøves med mild gorgonzola – mums…

– Maj 😀

Anne
10 år siden

Øj, hvor ser det godt ud – er selv hel forfalden til bagte figner med gedeost, granatæblesirup og valnødder, så den her kombination må bestemt prøves en dag!

– Anne

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)