Kanelbrød…

6 kommentarer
Kager, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Uhhh, det er godt det her. Ikke rigtigt en kage men bestemt heller ikke rigtigt et brød. Nærmest en fantastisk mellemting. Lidt ligesom når man spiser kanelknækbrød og føler sig ret sund kan man vel, med lidt god vilje, sige at man bare har spist en skive brød, når man har spist et stykke af denne her kreation.

Opskriften er et mix af opskrifterne fra rigtig rigtig mange amerikanske madblogs, som jeg passerede i jagten på det perfekte kanelbrød. Jeg fandt ikke OPSKRIFTEN, men jeg fandt mange gode, som jeg til sidst stykkede sammen til min egen opskrift. Perfekt kage – ja, jeg må jo nok bryde sammen og tilstå, at det er mere kage end brød, men det er perfekt til brunch, til varm the eller kold mælk, til eftermiddagshygge eller bare i stedet for almindelige kanelsnegle. Og så er det genialt, at skære brødet i skiver og komme en lille smule smør på – altså ikke når det er helt nybagt, men allerede på anden dagen vil jeg påstå, at man godt kan tillade sig at finde en lille klat Lurpak frem.

 

 

Det er absolut ikke sidste gang, jeg har bagt sådan en basse. Bag gerne brødet til nogen som virkelig elsker kanel og glæd Jer så over den fine kanelspiral der åbenbarer sig, når det lune brød skæres i tykke skiver. Overvejer allerede nu at tilføje noget “julesmag” til kanelfyldet, og servere dem til noget adventshygge i stedet for de sædvanlige æbleskiver – jeg er sikker på, at det vil vække begejstring i min kanelglade familie.

Kanelbrød.

1 stk.

1 dl mælk

1/2 dl vand

50 gr gær

50 gr smør

50 gr sukker

1 nip salt

1/2 tsk vanillepulver

350 gr hvedemel + ekstra til æltning

2 æg

Kanelfyld.

50 gr blødt smør

150 gr lyst rørsukker

2 spsk stødt kanel

Lun mælk og vand og smelt smørret heri. Opløs gæren i blandingen og tilsæt sukker, salt og vanillepulver. Tilsæt melet, rør godt og kom så til sidst de 2 æg i. Rør godt. Dejen kan godt virke temmelig våd, men bliv ved med at røre, så samler den sig til sidst. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse ved stuetemperatur. Imens røres ingredienserne til kanelfyldet sammen.

Slå dejen ned og ælt den igennem. Tilsæt ekstra mel til dejen er til at arbejde med og ikke klistrer alt for meget. Rul dejen ud til et rektangel og smør kanelfyld på. Pas på med ikke at komme helt ud til kanten. Rul rektanglet sammen til en roulade. Først foldes enderne ca 5 cm ind, derpå rulles dejen helt sammen. Dermed lukkes enderne.

Placer rouladen i en brødform foret med bagepapir. Klip skiftevis snipper i toppen af rouladen og lad den hæve ca 30 minutter. Pensl med vand og drys med hasselnøddeflager og perlesukker. Bag brødet ved 200 grader i 15 minutter. Herefter dækkes brødet til med stanniol og bages i yderligere 45 minutter ved 200 grader. Ønskes brødet mørkere kan man fjerne stanniolet de sidste 10 minutter af bagetiden. Tag brødet ud af formen og lad det køle af på risten. Server gerne lunt.

6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Maj
10 år siden

Arh for katten Anne hvor ser de lækre ud de brød – jeg kunne SÅ meget godt sætte tænderne i det, lige nu jo!!!

Og det gør ikke sagen bedre at jeg ELSKER kanel, min risengrød er altid mere kanel end sukker 😉

– Maj 😀

Camilla
10 år siden

Hold da op de ser lækre ud! Det skal helt sikkert prøves – Vi eeeeelsker kanel herhjemme! 😀

Elsebeth
10 år siden

Først undrede jeg mig over, at der ikke var æg i; dem nævnte du så nede i fremgangsmåden. Jeg synes nu, det lyder til at være kage med med alt det sukker og smør i! Jeg har en djævelsk god opskrift på jødekager (som de hedder der, hvor jeg kommer fra), den prøver jeg til brødet. Jeg vil forsøge at lime det for enderne, må se hvordan det går. Tak for idéen, Anne!

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)