Aftensmaden var en engelsk klassiker – nemlig en kyllingepie. Møre kyllingestykker, ærter, gulerødder og aspargessnitter i en cremet sauce med et sprødt butterdejslåg øverst. Lækkert! Jeg har én gang tidligere lavet en kyllingepie, men ingen succes uden gentagelser og så er det jo nogle gange, at der sker ændringer undervejs.

Det er nu ikke fordi, det er de store ændringer der er sket, siden jeg lavede den sidste kyllingepie, men denne gang er der tilføjet lidt gulerødder til piefyldet – jeg elsker nemlig stuvede grønærter og gulerødder. Desuden er jævningen lavet af grønsagsbouillon istedet for mælk.

Kyllingepie med butterdej og grønsager.

Bagetid25 min
Samlet tid50 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 450 gr kyllingebryst (skåret i tern)
  • 1 spsk olie
  • 5 gulerødder (skrællede og skåret i tern)
  • 300 gr grønne ærter
  • 1 ds aspargessnitter (afdryppede)
  • 2 spsk smør
  • 3 spsk hvedemel
  • ½ liter grønsagsbouillon (evt. vand + bouillonterning)
  • salt og peber
  • 1 rulle fersk butterdej
  • sammenpisket æg til pensling

Fremgangsmåde

  • Varm olien op i en gryde og svits kyllingen heri, til den er lige netop gennemstegt. 
  • Tilsæt gulerødderne og lad dem stege til de er møre, men stadig har bid. Tilsæt ærter og aspargessnitter. Vend det hele godt rundt, smag til med salt og peber og tag gryden af varmen.
  • I en anden gryde smeltes smørret og melet udrøres heri. Tilsæt bouillonen og pisk godt, så saucen ikke danner klumper. Lad saucen koge et par minutter, til den tykner. 
  • Smag saucen til med salt og peber og hæld den herefter over kyllingefyldet. Rør rundt så saucen fordeles ligeligt og hæld det hele i et ildfast fad.
  • Skær evt butterdejen til i kanterne, hvis den er for stor til det ildfaste fad. Læg dejen over fyldet og pak den godt ned om fyldet hele vejen rundt i kanten. Hvis der er butterdej tilovers, kan den udstikkes til små figurer, hjerter eller lign, som kan lægges øverst på butterdejen som pynt. Pensl dejlåget med sammenpisket æg og bag pie’en i 25-30 min ved 200 °C (alm. ovn - ikke varmluft). 
  • Server med en sprød, grøn salat

Noter

Den sprøde kyllingepie er bedst, når den er helt nylavet og butterdejen har ikke specielt godt af en tur i fryseren. Til gengæld kan man sagtens lave en stor portion af kyllinge- og grønsagsfyldet og komme det i fryseren. Så er det nemt at lave en kyllingepie en anden gang. 

 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)