Spaghettisquash med hvidløg, basilikum og parmesan…

2 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Hovedretter, Opskrifter, Tilbehør, Vegetar
Gå direkte til opskriften

Jeg har set spaghettisquash omtalt på diverse amerikanske hjemmesider, men desværre aldrig set dem i butikkerne herhjemme, så da jeg faldt over dem i Citti i Flensborg, var der ingen tvivl om, at vi skulle have sådan en basse med hjem. Umiddelbart minder den faktisk lidt om et pyntegræskar i udseende, og skallen er da også usædvanlig hård sammenlignet med almindelige squash, men man skal altså ikke lade sig narre – den kan sagtens spises, og den smager oven i købet godt 🙂 Jeg havde ikke helt besluttet mig for, hvad der skulle ske med den, inden jeg gik i gang, men én ting var sikker, den skulle i ovnen, for det er først når den er tilberedt, at indmaden danner de fine tråde der minder om spaghetti. Deraf navnet 😉 Inden den kommer i ovnen, skal der prikkes små huller i skallen, som dampen kan slippe ud af. Skallen kan som sagt være ret hård, men bevæbnet med en lille, skarp urtekniv går det nu meget nemt at lave små huller/ridser.

Mens squashen var i ovnen, kunne jeg så suge inspiration til mig på nettet, og det blev hurtigt klart, at der skal tilsættes en god portion krydderier og også gerne smør, da smagen af spaghettisquash i sig selv godt kan være temmelig neutral. Jeg valgte at tilberede spaghettisquashen med smør og friskpresset hvidløg. Smørret blev smeltet i en gryde og herefter blev hvidløget svitset heri.

Mens hvidløget blev svitset i smørret gik jeg løs på kalorius. Først blev den halveret – og den var blevet mærkbart mere samarbejdsvillig efter en lille time i ovnen, så det gik noget nemmere end frygtet. Der sidder en lille smule kerner i hver halvdel, lidt ligesom på en melon, men de fjernes nemt med en ske. Herefter er det bare at skrabe den varme indmad ud med en gaffel – trevlerne kommer helt af sig selv.

Afhængig af hvor mange mennesker man er, så er der ret meget mad i sådan et græskar – mit vejede vist godt og vel 2 kg. Derfor valgte jeg at fryse den ene halvdel ned og gemme til en anden god gang. Den anden halvdel kom i gryden til smørret og hvidløget og blev vendt godt rundt. Herefter tilsatte jeg 1 dl friskrevet parmesan, tørret basilikum og salt og peber. Selvfølgelig kan man også bruge frisk basilikum, hvilket nok ville have set finere ud, men det havde jeg altså ikke. Alternativt kan man også bruge friskhakket persille.

 

 

Den varme spaghettisquash blev anrettet på tallerkner og fik et skud peber på toppen og et ekstra drys parmesan –  en lækker detalje der gør squashen ekstra cremet. Da spaghettisquash jo er en form for tilbehør, fik vi en grillet kyllingefilet ved siden af marineret i BBQ marinade. Alternativt kan man servere squashen med drys af sprødstegt parmaskinke eller bacon, eller man kan servere den som en god gammeldags omgang spaghetti bolognaise og komme kødsauce og revet ost på toppen.

Spaghettisquash med hvidløg, basilikum og parmesan.

1 spaghettisquash

25 gr smør

2-3 fed hvidløg, presset

1-2 tsk basilikum

1 dl parmesan

salt og peber

Prik små huller i den rå squash og bag den ved 200 grader i ca 1 time. Stik evt. i den med en skarp kniv – hvis det er nemt at stikke kniven ned så er squashen færdig. Halver squashen, skrab kernerne ud og grav indmaden ud med en gaffel. Smelt smørret i en stor gryde og svits hvidløget heri. Tilsæt squash, basilikum og parmesan og vend det hele godt rundt. Smag til med salt og peber og server.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Maj
10 år siden

Arj hvor spændende! Har aldrig hørt om sådan en fætter, men bliver helt nysgerrig, og jeg skal til Tyskland i morgen… Gad vide om jeg slæber sådan en med hjem 😉

– Maj 😀

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)