Chokoladelagkage med hindbær og chokoladegitter…

12 kommentarer
Kager, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Kæresten har haft kage med på arbejde i dag, i anledning af at han blev 30 for snart et par måneder siden, men bedre sent end aldrig 🙂 Til gengæld skal der jo også en særlig kage til en rund fødselsdag, så jeg havde kreeret et orgie i chokolade, inspireret af den berømte chokoladekage Gateau Marcel.

Chokoladebunde med cremet 70% chokolademousse, pyntet med hvide chokoladespåner, frysetørrede hindbær og et chokoladegitter. Mellem bundende fordelte jeg lidt hindbærmarmelade for lige at tage toppen af chokoladen og tilføje lidt syre, men ellers var det ren chokolade med chokolade på. Bundende nåede jeg ikke at bage selv, så dem købte jeg hos bageren, men resten var hjemmelavet, og kagen må være faldet i god jord, for jeg fik både hilsner og ros fra kollegaerne, da kæresten kom hjem fra arbejde.

Jeg vil ikke lyve og sige, at kagen er nem og hurtig at lave. Den skal lægges sammen med chokolademousse og derefter hvile natten over på køl, for at moussen kan sætte sig, og det tager selvfølgelig tid, men det er til gengæld ikke så svært. Det bliver lidt sværere, når kagen skal pyntes med chokoladegitteret, men hvis man er bare en lille smule fingernem, så burde det være til at overskue.

 

 

Hvis man alligevel ikke føler for at kaste sig ud i et chokoladegitter, så kan man jo bare pynte kagen ved at smørre lidt ekstra chokolademousse på kanterne, eller man kan nøjes med at pynte toppen og dermed give kagen et lidt “råt” look med kig til bunde og mousse.

Chokoladelagkage med hindbær og chokoladegitter.

10-12 pers.

3 chokolade lagkagebunde

150 gr smør

150 gr mørk chokolade 70 %

3 bægre past. æggeblommer (120 gr)

6 bægre past. æggehvider (240 gr)

150 gr sukker

1 dl god hindbærmarmelade

Pynt.

200 gr smeltet mørk chokolade til chokoladegitteret

hvide chokoladespåner

frysetørrede hindbær

Smelt smørret i en gryde og tag gryden af varmen. Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den i det lune smør. Hæld den smeltede chokolade-smørblanding i en skål og stil det til side. Pisk æggeblommer og 2/3 af sukkeret til en luftig æggesnaps. Vend herefter chokoladeblandingen forsigtigt i æggesnapsen. Pisk æggehviderne stive i en stor skål – den skal være stor nok til at indeholde al moussen til sidst. Når hviderne er stive tilsættes den sidste 1/3 af sukkeret, og der piskes til en cremet marengsdej. Kom en skefuld af marengsdejen i den lune chokoladeblanding og vend det godt rundt. Tilsæt herefter en skefuld mere og vend det rundt. Fortsæt skefuld for skefuld, indtil ca. halvdelen af marengsen er vendt i chokoladen. Herefter kommes chokoladeblandingen over i den resterende marengsdej og det hele vendes godt rundt.

Læg en chokoladebund på et fad og læg en lagkagering (eller en springform uden bund) rundt om chokoladebunden. For evt. ringen med en strimmel bagepapir eller en strimmel plastikchartek, det gør at ringen slipper lettere, når moussen har sat sig, og den færdige kant på kagen bliver skarpere og pænere.

Fordel halvdelen af hindbærmarmeladen på bunden og hæld herefter lidt under halvdelen af chokolademoussen på bunden. Læg bund nummer 2 på moussen og gentag processen med marmelade og lidt under halvdelen af chokolademoussen. Læg den sidste bund øverst og fordel den sidste lille smule chokolademousse på toppen. Sæt kagen på køl i minimum 8 timer, men gerne til dagen efter.

Tag kageringen eller springformen af kagen og fjern bagepapir/plastikstrimlen. Mål kagens omkreds og højde og klip en strimmel bagepapir der svarer nogenlunde hertil – omkredsen skal være et par centimeter ekstra. Smelt chokoladen til chokoladegitteret, kom den i en sprøjtepose og klip et lille hul. Sprøjt nu et zigzagmønster ud på den afklippede strimmel bagepapir. Lad chokoladen stivne let, men endelig ikke for meget, inden strimlen løftes op og lægges rundt om kagens kant med chokoladesiden indad. Lad chokoladen stivne helt, inden bagepapiret forsigtigt fjernes, så det fine gitter omkranser kagen. Drys med hvide chokoladespåner og frysetørrede hindbær på toppen og opbevar kagen på køl indtil den skal serveres.

Note. Det er vigtigt, at man kun tilsætter marengsdejen til den lune chokolade-smørblanding en skefuld af gangen i starten, ellers kan moussen skille og blive grynet. Man kan selv lave chokoladespåner ved at skrælle spånerne af en plade chokolade med en kartoffelskræller eller en gammeldags ostehøvl.

12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Joy
10 år siden

Den ser virkelig lækker ud. Kan du ikke lave en guide til hvordan man laver det flotte chokoladegitter?

Monsterscircus
10 år siden

Wow faldt helt bagover, det må da være kagekunst på smukkeste vis! Tillykke med manden og så smuk kage 🙂 ha en dejlig uge!

Bianca
10 år siden

Hej Anne!
Det er jo alt for længe siden jeg har kigget forbi din blog, hvilket da er er yderst for dårligt, da den jo bare emmer af hygge og skønne indlæg.
Sikke da en skøn kage og tak fordi du deler vejledning til chokoladegitteret.
Knus Bianca

Charlotte
10 år siden

Hold da helt op hvor er den elegant. Jeg er sikker på den smager lige så skøn som den ser ud. Håber jeg kan lykkes med at lave et gitter her i julen – måske til nytår.
Mange hilsener Charlotte

Heidi
7 år siden

Hejsa.
Der står ikke i opskriften hvornår der skal past.æggeblommer i.
-er det en fejl eller? 🙂

Mvh. Heidi

Heidi
7 år siden

Super, jeg har nu lavet den uden æggeblommer, så håber jeg det bliver godt nok når den skal spises senere 🙂

Hilsen Heidi

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)