Lune, ristede kastanjer er en rigtig hyggelig efterårssnack. Kastanjerne dukker som regel op i butikkerne i midten eller slutningen af oktober, og så forsvinder de igen i løbet af december, så det er ikke så længe, det er muligt at købe dem. De her kastanjer købte jeg hos vores lokale grønthandler, og aldrig har jeg set så store og billige

Lune, ristede kastanjer er en rigtig hyggelig efterårssnack. Kastanjerne dukker som regel op i butikkerne i midten eller slutningen af oktober, og så forsvinder de igen i løbet af december, så det er ikke så længe, det er muligt at købe dem. De her kastanjer købte jeg hos vores lokale grønthandler, og aldrig har jeg set så store og billige kastanjer, så det vil jeg bestemt gøre igen, men ellers har jeg set dem i både Føtex og Kvicklys grøntafdelinger.

Det er vigtigt at man køber sine kastanjer, medmindre man er så heldig at have et såkaldt “ægte” kastanjetræ i haven. De andre kastanjer, (hestekastanjer), som er dem man laver ederkoppespind og kastanjedyr af, må man ikke spise, da de er mildt giftige.

Kastanjerne bages i ovnen i et ildfast fad med et lag salt i bunden. De har en let sødlig og nøddeagtig smag, så det smager rigtig godt at servere dem med koldt smør og havsalt. Man kan spise dem alene og drikke et glas rødvin eller en kop the ved siden af, eller man kan servere dem som en del af et oste/pølsebord. Kastanjerne kan også ristes på panden, men det har jeg aldrig prøvet. Jeg har kun set det gjort på nettet.

Ristede kastanjer.

20 ægte kastanjer

1 dl groft salt

smør og havsalt til servering.

Skær et lille kryds i toppen af hver kastanje. Kastanjen kan være lidt hård, men med en lille savtakket kniv går det nogenlunde. Sørg for, at kastanjens flade side vender ned mod bordpladen, så den står nogenlunde stabilt imens der skæres. Fordel saltet i et ildfast fad og stil kastanjerne i saltet med krydset opad.

Bag kastanjerne i 20-30 minutter ved 200 grader, til de er møre. Pil skallen af dem ved bordet og spis dem med smør og havsalt.

kastanjer, så det vil jeg bestemt gøre igen, men ellers har jeg set dem i både Føtex og Kvicklys grøntafdelinger.

Det er vigtigt at man køber sine kastanjer, medmindre man er så heldig at have et såkaldt “ægte” kastanjetræ i haven. De andre kastanjer, (hestekastanjer), som er dem man laver ederkoppespind og kastanjedyr af, må man ikke spise, da de er mildt giftige.

Kastanjerne bages i ovnen i et ildfast fad med et lag salt i bunden. De har en let sødlig og nøddeagtig smag, så det smager rigtig godt at servere dem med koldt smør og havsalt. Man kan spise dem alene og drikke et glas rødvin eller en kop the ved siden af, eller man kan servere dem som en del af et oste/pølsebord. Kastanjerne kan også ristes på panden, men det har jeg aldrig prøvet. Jeg har kun set det gjort på nettet.

Ristede kastanjer.

20 ægte kastanjer

1 dl groft salt

smør og havsalt til servering.

Skær et lille kryds i toppen af hver kastanje. Kastanjen kan være lidt hård, men med en lille savtakket kniv går det nogenlunde. Sørg for, at kastanjens flade side vender ned mod bordpladen, så den står nogenlunde stabilt imens der skæres. Fordel saltet i et ildfast fad og stil kastanjerne i saltet med krydset opad.

Bag kastanjerne i 20-30 minutter ved 200 grader, til de er møre. Pil skallen af dem ved bordet og spis dem med smør og havsalt.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)