Jeg holder en lang weekend, hvilket betyder at jeg har haft en fridag i dag. Og da jeg rigtigt er i bagehumør for tiden, har jeg brugt en del af dagen på at bage en omgang nøddetoppe med speltmel. Knasende sprøde og lækre, fulde af nødder og mandelstykker. Men selvom kagerne måske lyder lidt frelste og helstekost-agtige, så er der altså også både smør og rørsukker i, så mere sundt bliver det ikke 😉 Opskriften stammer fra et gammelt “Mad og Venner” blad, men jeg har lavet en del om på den, så den er vist ikke helt original mere, og for at det hele ikke skulle blive alt for sundt, dyppede jeg bunden af kagerne i god, mørk chokolade.

Opskriften stammer fra et gammelt “Mad og Venner” blad, men jeg har lavet en del om på den, så den er vist ikke helt original mere. En anden gang kunne jeg også forestille mig, at tilsætte lidt fintrevet appelsin eller citronskal til kagerne, men nu bagte jeg jo en citronmåne i går, så jeg syntes, vi havde fået citron nok i denne her uge og nøjedes med den fine smag af mandler og nødder. Men for at det hele ikke skulle blive alt for sundt, valgte jeg til gengæld at dyppe bunden af kagerne i god, mørk chokolade.

 

 

Spelt-nøddetoppe med chokolade.

25 stk.

2 æggehvider

100 gr rørsukker

25 gr grofthakkede mandler

25 gr grofthakkede hasselnødder

90 gr speltmel

100 gr havregryn, gerne grovvalset

1/2 tsk vanillepulver

100 gr smeltet smør

1/4 dl vand

100 gr mørk chokolade

Pisk æggehviderne stive med 25 gr af sukkeret. Resten af sukkeret, nødder, mandler, speltmel, havregryn, og vanillepulver røres sammen i en skål. Rør smeltet smør og vand i de tørre ingredienser. Til sidst vendes de stive æggehvider forsigtigt i dejen.

Med to skeer sættes dejen i 25 toppe på bagepapir. Bag kagerne ved 175 grader i 35-40 minutter, til kagerne er gennembagte og gyldne. Lad dem køle af på risten. De er lidt bløde lige når de kommer ud af ovnen, men bliver sprøde når de køler af. Smelt chokoladen og dyp bunden af hver kage i chokolade. Lad chokoladen størkne og opbevar dem i en lufttæt beholder.

Note. Ønsker man lidt ekstra smag udover nødder og mandler kan man evt. tilsætte lidt fintrevet appelsin eller citronskal til dejen.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)