Belgiske vafler…

24 kommentarer
Desserter, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Jeg er vild med vafler. Både til morgenmad, evt som vi får det i USA med scrambled eggs, bacon, pølser og sirup til, eller som dessert med en kugle is, god chokoladesauce og syltetøj til. Desværre har det været ret vanskeligt, for ikke at sige umuligt, at skaffe et belgisk vaffeljern herhjemme. I de senere år er det dog som om, at de er begyndt at dukke op og jeg er nu den heldige ejer af et Tefal Snack Collection jern med tilhørende plader til belgiske vafler. 

Til forskel fra almindelige hjertevafler, der helst skal spises med det samme, så kan belgiske vafler sagtens bages i forvejen og gemmes. Når de skal spises, skal de bare varmes i ovnen. De kan faktisk også kommes i brødristeren, hvis det skal gå hurtigt, eller man bare vil varme en enkelt, så tøv ikke med at lave en dobbelt portion vafler, når jernet alligevel er i gang.

Og lad mig så også lige for god ordens skyld slå fast, at man som udgangspunkt ikke kan bage belgiske vafler i et almindeligt vaffeljern. De belgiske vafler hæver en hel del under bagningen, fordi der er gær i dejen. Og jeg er bange for, at dejen ikke vil blive ordentligt gennembagt i et almindeligt valffeljern, der som bekendt ikke har helt så dybe “huller”, som et belgisk jern.

Belgiske vafler skal være sprøde og let søde, og det synes jeg absolut denne opskrift lever op til. I de originale belgiske vafler er der hele stykker af hugget sukker, der knaser når man spiser dem. Den slags sukker, som er en form for meget grov perlesukker, kan ikke købes herhjemme, men på nettet læste jeg mig til, at man kan bruge sukkerknalder, som man kommer i en frysepose og giver et par dask med en kødhammer eller en kagerulle. Det valgte jeg så at droppe, for jeg kan ikke så godt lide fornemmelsen af sukker, der knaser imellem tænderne. Jeg har derfor bare brugt almindeligt sukker og brun farin i opskriften, men man kan jo gøre, som man lyster.

3.67 fra 6 stemmer

Belgiske vafler

Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Hævetid1 t
Samlet tid1 t 30 min
Antal: 12 stk

Ingredienser

 • dl mælk (lillefingervarm)
 • ½ pk gær
 • 3 æg
 • 2 tsk vaniljesukker
 • 1 nip salt
 • 350 gr hvedemel
 • 125 gr smør (smeltet)
 • 100 gr brun farin
 • 100 gr sukker

Fremgangsmåde

 • Opløs gæren i mælken.
 • Tilsæt herefter æg, vanilje, salt og mel og rør det hele sammen til en glat dej, som hæver tildækket i ca 45 minutter.
 • Smelt smørret og kom det i dejen sammen med brun farin og sukker. Rør dejen godt igennem og lad den efterhæve i ca. 15 minutter.
 • Varm vaffeljernet op og kom ca 2 spsk dej i jernet pr. vaffel. Bag vaflerne i 3-4 minutter, til de er gyldentbrune.
 • Flyt vaflerne fra jernet over på ovnristen. Så kan de nemmere slippe af med dampen på begge sider. Vaflerne er bløde lige når de er bagt, men de bliver sprøde efter et par minutter.
 • Server vaflerne med is eller flødeskum, flormelis, syltetøj og chokoladesauce.
Dejen bliver temmelig fast, og det er ikke nogen fejl. Man lægger ca. 2 spiseskefulde på jernet, fordeler dejen og bager herefter vaflerne.
24 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Elsebeth
10 år siden

De ser fine ud. Måske jeg skulle undersøge, om det er i Tyskland eller i USA, jeg skal købe et til min datter. Min far havde ret, da han lærte mig, at noget er kun billigt, hvis det er mere værd – det er hermed givet videre til dig! Somme tider kan det endda være dyrt, som han forklarede.

Eva
10 år siden

Hov hvornår skal æggene i?

Ole Vinter
10 år siden

Lækker opskrift. God ide med farinen!

Bruger selv et Krups FDK251, som jeg fik hos Redcoon for ca. 400 inkl. levering. Er det samme model, du anvender?

Niels
10 år siden

Skal æggehviderne piskes stive?

Sabina
9 år siden

OBH Nordica har lavet et jern med 3 forskellige jern til (jeg fik det for 6 år siden ) og det kan både lave belgiske vafler, toast og bøffer har dog kun brugt pladerne til toast og vafler, og det varmer perfekt, og der er heller ikke noget problem med at den første bliver dårlig osv… Kan anbefales 🙂

Sofie
9 år siden

Hej,
De ser lækre ud! Kan de fryses? Og i så fald, hvordan skal de så lunes igen?
Mvh, Sofie

Julie
9 år siden

Hej

Kan man lave dejen dagen i forvejen og gemme den i køleskabet til morgenen efter?

Venlig hilsen Julie

Mia
9 år siden

Hej,
Jeg har lige forsøgt at lave dem, det gik fint nok, meen hverken mig eller familien kunne lide dem, de er alt for tøre og slet ikke crespy som dem man får hos en prof..
Beklager ..

Tine
8 år siden

Hejsa, kan man bruge et almindeligt hjerteformet jern til denne dej?? 🙂

Berit Kristiansen
8 år siden

Du skriver at du bruger smør. Mener du da faktisk smør – eller margarine? Det giver jo forskellig smag om du bruger det ene eller det andet.

Nanna R
6 år siden

Skønne skønne belgiske vafler.Tusind tak for opskriften og de gode tips 🙂

Eva Sørensen
2 år siden

Endelig har det lykkes for mig at lave belgiske vafler, med din opskrift! 😊
De blev smukke at se på og smagte rigtigt lækkert!
Sidst jeg lavede belgiske vafler var der med bagepulver i,det blev ingen succes.
Så tak for en god opskrift,vil bruge den igen!

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)