Så blev de endelig færdige. Honningkagerne, som jeg startede på for over 1 mdr siden er nu færdigbagte, har hvilet i køleskabet, så de kunne blive bløde og lækre, har fået chokoladeovertræk og er nu klar til at spise. Vejen hertil har været lang, men i grunden ikke besværlig – det meste af tiden har dejen, og derefter hjerterne, jo passet sig selv.

Og smagen? Fuldstændig fantastisk lækker og svampet med en intens honningsmag, og ikke i nærheden af de honningkager jeg tidligere har bagt endsige købt i diverse bagerforretninger. Dette er klart en opskrift jeg vil vende tilbage til år efter år.

Claus Meyer skriver, at grunden til at hjerterne bliver så lækre, bløde og svampede, til forskel fra diverse andre opskrifter, er at fordejen får lov til at stå mindst 1 måned, men har man fået blod på tanden, kan man sagtens lave dejen nu, og nøjes med at lade den stå et par dage. 2 dage er bedre end ingenting, som Camilla Plum skriver, og så kan man stadig nå at få honningkager i juledagene eller i hvert fald inden nytår.

 

 

Og så vil jeg lige sige tak til Jer af mine læsere, der har fulgt dejen med så stor interesse. Nogle af Jer har ovenikøbet lavet sympati-dej, og jeg synes det har været så hyggeligt, at vi har haft et lille fælles projekt.

Jeg håber, Jeres hjerter er blevet lige så gode som mine (synes jeg selv og Morten) og satser på, at jeg/ vi gentager projektet igen til næste år. Tak for kampen tøser, og rigtig god honningkage-jul til os alle 😀

Se evt. opskriften på honningkage fordej lige her.

Honningkagehjerter.

20 stk.

2 æggeblommer

10 gr potaske

1 kg honningkage fordej (lavet på 500 gr hvedemel og 500 gr honning).

10 gr hjortetaksalt

5 gr stødt kanel

5 gr stødt ingefær

5 gr stødt nellike

smeltet chokolade til pensling

Kom æggeblommerne i en skål og rør potaske ud heri. Sørg for der ikke er nogen klumper. Bland ægget med fordejen og tilsæt herefter hjortetaksalt og de resterende krydderier. Ælt dejen godt sammen – 6-8 minutter i hånden eller 6 minutter i røremaskine (3 minutter ved lav hastighed og 3 minutter ved fuld hastighed).

Rul dejen ud på et meldrysset bord, ca 4 mm tyk. Skær den ud som hjerter. Bag hjerterne ved 180 grader i 8-10 minutter. Mærk forsigtigt på hjerterne om de er færdige, de må ikke kunne falde sammen, men skal kunne holde til et let tryk med en finger. Afkøl på en bagerist.

Honningkagerne er meget hårde lige efter bagningen, så de skal pakkes i en boks med et fugtigt klæde over og stilles i køleskabet i 3-4 dage. Herefter er de lækre og bløde. Overtræk honninghjerterne med chokolade, men overtræk kun dem der skal bruges. Resten kan holde sig i minimum 1 måned i køleskabet uden at blive tørre.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)