Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Gnocchi a la “Mac n’ Cheese” med lufttørret skinke…

2 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Hovedretter, Opskrifter, Pastaretter - opskrifter med pasta, Svinekød
Gå direkte til opskriften

Kender du gnocchi? (Udtales njokki). Det er en lille bitte italiensk “bolle”, lavet af hvedemel eller moset kartoffel, æg og forskellige andre ingredienser. Man kan købe dem i velassorterede supermarkeder eller delikatesseforretninger og (og det kom som lidt af en overraskelse for mig) i Rema. Derudover kan man selvfølgelig selv lave dem, og det er faktisk ikke spor svært, blandt andet har Brdr. Price lavet dem i et af deres programmer, men i aften blev det altså en færdig pose, som jeg hev ud af køleskabet.

Gnocchi er ikke en form for pasta, men minder alligevel lidt om. Man kan vel kalde den en slags “fætter” til pastaen, og gnocchi serveres typisk som en let “indimellem-ret” i Italien, akkurat ligesom med pastaen. Den mest gængse måde at lave gnocchi på, i hvert fald at dømme ud fra mængden af opskrifter på nettet, og flere års nærstudie af diverse italienske menukort, er vist at servere dem i en god krydret tomatsauce, gerne med et generøst drys parmesan og frisk basilikum ovenpå.

Jeg har ikke noget imod tomatsauce, men i dag havde jeg altså mere lyst til comford food i ovnen med masser af smeltet ost på. Derfor fandt jeg istedet på, at tilberede gnocchi på samme måde som jeg normalt laver Mac n’ Cheese. Nemlig med en god bechamelsauce med friskrevet muskat og masser af revet ost. Og det fungerede altså upåklageligt og var lige det vi trængte til. Ved siden af fik vi en grøn salat og lækkert brød – perfekt hverdagsmad her efter det store fjerkræs og griseorgie.

Ingen bedømmelser

Gnocchi a la “Mac n’ Cheese

Bagetid20 minutter
Samlet tid40 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 40 gr smør
  • 2 fed hvidløg finthakket
  • 4 spsk hvedemel
  • ½ liter mælk
  • 50 gr friskrevet parmesan (eller lign. hård ost)
  • 100 gr revet mozzarellaost
  • revet muskat nød
  • salt og peber

Desuden

  • 400 gr friske gnocchi
  • 8 skv lufttørret skinke (fx parma eller serrano)
  • evt. frisk basilikum til pynt

Fremgangsmåde

  • Smelt smørret i en gryde og sauter hvidløget heri.
  • Tilsæt melet og rør smør og mel godt sammen.
  • Tilsæt mælken lidt efter lidt og pisk godt mellem hver gang, så der ikke dannes klumper.
  • Tilsæt osten og rør godt til den er helt smeltet.
  • Smag til med muskat, salt og peber.
  • Kom gnocchi’erne i et fladt, ildfast fad.
  • Skær skinken i mindre stykker og fordel den mellem gnocchi’erne.
  • Hæld ostesaucen over gnocchi’en og drys med revet mozzarella og friskrevet parmesan.
  • Gratiner fadet ved 200 °C (varmluft) i ca. 15 minutter, indtil overfladen er gylden.
  • Lad retten samle sig i ca 5 minutter inden servering og drys evt. med basilikum.
  • Server evt. med brød og salat til.
Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Piskeriset
11 år siden

Jeg tror, jeg døde en lille smule der – for søren da hvor ser det godt ud! Det er næsten som at være i Italien igen – bare uden det gode vejr 😛

Lige hvad man trænger til på denne årstid.

Hav et dejligt nytår 🙂