Så blev det også tid til at få bagt kanelkringler. En nyere del af det faste sortiment af julekager i vores familie, men absolut en lige så uundværlig småkage som fx brunkager og vanillekranse. Kagerne bages uden brug af hævemiddel som fx natron eller bagepulver. Det betyder at de bliver meget sprøde og let hårde, og det skal de altså være, så der er ikke tale om en fejl 😀

Kagerne smager bedst, hvis man ruller dejen helt tyndt ud, inden kagerne skæres eller stikkes ud med en udstikker, og så skal man sørge for, at kagerne er helt gennembagte inden de kommer ud af ovnen. Ikke noget med småkager der er bløde i midten her 🙂 Et godt tip kan være, at lade en pladefuld kager køle næsten af på ovnristen. Derefter smager man på kagerne, og er de bløde, kan man bage dem lidt ekstra ved simpelthen at sætte risten med kagerne i ovnen et par minutter. Så skulle man gerne få lækre, sprøde småkager. På den måde kan man faktisk også redde småkager, der er blevet bløde, fordi de har fået fugt, eller fordi dåsen ikke har været lukket ordenligt.

Jeg ruller dejen til kanelkringler ud, og stikker herefter kagerne ud med en ta daaa… kringleform. Formen er købt i Kunst og Køkkentøj for en del år siden, og kan selvfølgelig erstattes af en hvilken som helst anden form. Gider man ikke arbejdet med at rulle og udstikke, kan man nøjes med at rulle dejen ud en enkelt gang og derefter skære firkantede eller rektangulære kager ud med en kniv.

Kagerne pensles med æggeblomme og drysses med kanelsukker, men har man en form som min, med små huller i, bliver det pænest, hvis man først pensler med æggeblomme og derefter dypper kagen i kanelsukkeret. På den måde får man ikke drysset en masse sukker i kringlens huller, som derefter karamelliserer og lukker til under bagningen, så man står tilbage med en meget massiv kringle.

 

 

Jeg fik ca 120 stk ud af min portion, men det varierer selvfølgelig efter hvilken form man bruger, eller om man vælger at skære dejen ud istedet for.

Kanelkringler.

120 stk.

125 gr smør

250 gr mel

175 gr brun farin

1 spsk stødt kanel

1 æg

1 æggeblomme til pensling

kanelsukker

Smuldr smørret i melet og tilsæt herefter brun sukker og kanel. Saml dejen med ægget og lad den hvile ca 30 minutter. Rul herefter dejen ud på et meldrysset bord og stik eller skær kager ud. Pensl kagerne med sammenpisket æggeblomme og drys dem med kanelsukker. Bag kagerne ved 200 grader i 8-10 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Lad kagerne køle helt af på ovnristen, før de pakkes i en kagedåse.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)