Her kommer mit bud på en skøn forret til nytårsaften. Ok, jeg indrømmer, måske er den lidt old school, men hold nu op hvor smager sådan en portion tunmousse altså godt engang imellem. Og når den så, i dagens festlige anledning, er pyntet med store grønlandske rejer og saftige skiver røget laks, så bliver det altså ikke meget bedre.

Jeg synes retten er flot, festlig og sidst men ikke mindst, så er der lidt for enhver smag. Dem der ikke er til tun spiser rejer og laks, dem der ikke vil have laks spiser rejer og tun osv osv. Det er faktisk kun ikke-fiskespisere, der går galt i byen her, men så må de jo spise lidt mere af hovedretten og desserten.

Jeg har vendt den stivnede tunmousse ud på et fad, hvorefter jeg har pyntet med feldsalat  og laks i siderne og til sidst anrettet rejerne ovenpå det hele og pyntet med lidt frisk dild og lidt tomat-tern. Tomat i tern er jo ikke som sådan nødvendige men den røde farve giver et fint farvespil til alt det lyserøde fisk – alternativt kan man jo bruge rød eller sort kaviar, gule citronskiver eller grønne agurkespringere.

Server med lunt flute eller ristet hjertebrød og evt. en god hjemmelavet dilddressing og lækker, kold hvidvin. Så ville første del af min nytårsmiddag i hvert fald være reddet.

Tunmousse.

2-3 pers.

2 ds. tun i olie eller vand

1 dl creme fraiche

1 spsk mayonnaise

salt og peber

saften af en 1/2 citron

2 blade husblas

3/4 dl piskefløde

Hæld vand eller olie fra tunen og findel den med en gaffel. Rør creme fraiche, mayonnaise, salt og peber i. Hvis der ønskes en mere cremet konsistens blendes massen med en stavblender. Husblas udblødes i vand og lægges i en lille skål sammen med citronsaften. Smelt husblas ud i citronsaften, enten i mikroovn ca. 15 sek ved fuld effekt eller over vandbad. Rør et par teskefulde af den kolde tunmasse over i den lune husblas, så den afkøles let. Vend derefter husblas over i den resterende tunmasse. Lad tunen hvile, mens fløden piskes til let skum. Vend forsigtigt flødeskummet i tunen, smag til med salt, peber og citron og lad moussen hvile minimum 4-5 timer inden servering.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)