Cobb Salad med kylling og bacon…

6 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Fjerkræ, Hovedretter, Opskrifter, Salater - Alle mine bedste salater, Svinekød
Gå direkte til opskriften

De sidste par dage har indlæggene om vores tur til New York fyldt rigtig meget her på bloggen. Og hvorfor ikke følge op ved at blogge om en rigtig amerikansk klassiker, nemlig en Cobb Salad, som er en af mine absolutte yndlingssalater?

Jeg har vist tidligere omtalt, at jeg er vild med den måde de amerikanske diners og restauranter laver salater på. Der er mætheds-garanti for alle pengene, og der er vel at mærke andet end snittet iceberg på tallerkenen. Hvor mange af os har ikke prøvet, at bestille en salat på en café herhjemme, og sandelig også få serveret en flot anrettet tallerken, men når man begynder at spise, viser det sig, at der primært er tale om 1 bakke spæde, blandede salatblade der er vendt ud på tallerkenen, hvorefter man meget kunstfærdigt har fået anrettet 1/2 skive røget laks, 3 rejer og 1 citronbåd, så det tager sig ud af mest muligt?

Nå, men tilbage til føromtalte Cobb salad. Jeg smagte den første gang på en diner for snart 3 år siden og den indeholder stort set alt, hvad jeg mener, der bør indgå i en god, fyldig og mættende salat som fx agurk, peberfrugt, tomat, avocado, masser af grillet kylling og sprødstegt bacon. Rigtig mange steder er der også halverede hårdkogte æg i salaten, ligesom der også ofte er tilsat oliven og lidt ost i form af feta i tern eller lidt smuldret blåskimmelost, men det er jo en smagssag. Grundelementerne er som sagt grillet kylling og sprød bacon i mindre stykker, og derfra er det jo bare at lave salaten med de ting man allerbedst kan lide 🙂

Da det er en rimelig mættende salat, plejer jeg at lave den til aftensmad og servere den med lidt brød og en god creme fraiche dressing til. Den kan også sagtens serveres til frokost, men så skal man måske beregne en lidt mindre portion, medmindre man er meget sulten 🙂

Cobb Salad.

2 pers.

2 stykker kyllingefilet

1 pk. bacon

1/2 iceberg skåret i grove tern

1 peberfrugt, skåret i strimler

agurk i skiver, halverede

1-2 tomater i både eller små halverede cherrytomater

1 lille løg, i tynde både

1 moden avocado, skrællet og skåret i både

10 store oliven

evt. smuldret blåskimmelost eller fetaost

Dup kyllingen tør og drys med salt, peber og evt. lidt krydderier. Kom papir på en bageplade og læg kyllingestykkerne og baconstrimlerne enkeltvis herpå. Grill kylling og bacon i ovnen ved 200 grader. Bacon skal have ca. 10 minutter og kyllingen 15-20 minutter, afhængig af størrelse og tykkelse. Læg baconstykkerne på fedtsugende papir og bræk dem herefter i mindre stykker. Skær kyllingen i skiver.

Anret salaten på en tallerken. Først iceberg, derefter peberfrugt, agurk, tomater og løg i både. Anret kyllingebrysterne ovenpå salaten sammen med baconstykkerne. Læg avocadoskiver øverst og pynt med oliven og evt. lidt smuldret ost på toppen. Server salaten med godt brød og en lækker, creme fraiche dressing til.

6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
C'est la vie by G
10 år siden

Uhmm… den salat bliver jeg heller ikke træt af! Og så ser den samtidig vildt indbydende ud…

by Busk
10 år siden

Nøj den ser god ud. Ville ønske jeg havde sådan en salat i madpakken hver dag 🙂

Birte schelde
10 år siden

Hvilken dressing foreslår du mon til salaten. Hilsen mor, der også gerne ville have smagt en lille bid 🙂

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)