Gammeldags honningbomber…

6 kommentarer
Julemad og juleopskrifter, Julesmåkager, Kager, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Ok, måske er honningkager og honningbomber mest noget, som man spiser i december. Men når nu honningkager smager så utroligt godt, så kan man vel også godt spise dem lidt udenfor “julesæsonen” – i hvert fald ved jeg, at man kan købe honningkager i Christiansfeldt hele året, og det var faktisk også i Honningkagehuset i Christiansfeldt, at jeg fik ideen til de her såkaldte gammeldags honningbomber.

De er hverken fyldt med smørcreme eller abrikostmarmelade, som dem man køber i butikkerne i december måned, men derimod er der kommet masser af tørret frugt i bomberne, og så er de overtrukket med god, mørk chokolade. Lækkert!

Dejen til bomberne havde jeg liggende i forvejen – eller i hvert fald halvdelen. Da jeg bagte honningkagehjerter til jul, brugte jeg nemlig kun halvdelen, af den portion fordej, jeg lavede i november måned. Fordejen til honningkagerne skal jo hvile i ca 1 måned og gerne længere, så resten af dejen har jeg haft stående i en lufttæt beholder indtil nu. Faktisk kan den holde sig i op til 1 år, så den kunne sagtens have stået længere, men nu fik jeg altså lyst til at forsøge mig med de gammeldags bomber.

Jeg brugte 1 dl syltet appelsinskal, 1 dl finthakket sukat og 1 dl jumbo rosiner i mine bomber, og så fulgte jeg ellers bare samme fremgangsmåde, som da jeg bagte honningkagehjerter. Den tørrede frugt kombineret med den søde, krydrede honningkagedej smager selvfølgelig lidt af jul, men ikke så meget at det gør noget. En honningkage skal altså smage lidt af kanel og nellike, uanset om det er december eller ej.

Har man ikke honningkagefordej til overs fra jul, så ligger opskriften samt hele fremgangsmåden til æltning og bagning lige her.

6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Elsebeth
10 år siden

Det er nemlig lige sådan, de rigtige bomber er! Godt, du har fået smagt dem, så du ved, hvad jeg skrev om.

Monsterscircus
10 år siden

Ahhh det var da et fantastisk tip, vi bagte som sædvanligt honning hjerte af hele dynen. Må da prøve bomberne i år! Tak for tippet og ha en skøn uge 🙂

Ole Iversen
5 år siden

Lad være med at kalde dem gammeldags når de ikke er det!

Du pisser på os i bagerfaget, og vores historie.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)