Fantastiske muffins med store chokoladestykker samt crunch, og en let smag af marcipan, fra knuste makroner. Mums. At de så også kun indeholder 7 ingredienser i det hele ,og dejen kan røres sammen på under 5 minutter gør dem bestemt ikke dårligere.

Vi havde nemlig inviteret Mortens mor og hendes kæreste på aftensmad i går. Bare for lige at sige godt nytår og sådan 🙂 Menuen var i forvejen rimelig simpel, den stod bare på en lasagne og lidt færdigkøbt hvidløgsflute, for vi er begge to pænt forkølede, og jeg orkede simpelthen ikke at stå ret længe i køkkenet. Navnlig er det jo ikke sjovt, når man ikke engang kan smage retterne ordenligt til. Faktisk smagte både Morten og jeg på tomatkødsaucen til lasagnen, men vi kunne egentlig ikke sige, om den var krydret nok, for ingen af os kunne smage noget. Heldigvis sagde både hans mor og hendes kæreste, at den smagte godt, men det kan jo også være, at de bare havde ondt af os.

Men udover lasagne syntes jeg jo, også vi skulle have lidt sødt til kaffen bagefter, og derfor bagte jeg disse her muffins. Jeg har faktisk bagt dem en gang før, men det er ved at være længe siden, og jeg havde egentlig glemt hvor gode de er.

De er som sagt både lækre og hurtige at lave, og så egner de sig perfekt som “dele ud kage” på jobbet, til klassens time, fødselsdag eller lign, hvor der skal gives kage, uden at man nødvendigvis skal medbringe vådservitetter eller nogen skal i bad bagefter.

 

 

Hvis man gerne vil gøre lidt ekstra ud af de færdige muffins, kan man pynte dem med glasur, men det synes jeg altså bliver lige sødt nok.  Nu bryder jeg mig jo heller ikke så meget om glasur 🙂 Alternativt kunne jeg forestille mig, at de ville være fine, hvis man sigtede lidt flormelis hen over dem, men i går spiste vi dem altså bare som de var – lune fra ovnen.

Makron og chokolademuffins.

12 stk.

3 æg

175 gr rørsukker

125 gr hvedemel

1 tsk vanillepulver eller kornene af 1/2 vanillestang

100 gr smeltet smør

100 gr grofthakket, mørk chokolade

100 gr knuste makroner

Æg og sukker røres til en luftig æggesnaps. Tilsæt mel og vanillepulver og rør igen. Smørret tilsættes og røres ind i dejen og til sidst vendes chokolade og makroner forsigtigt i med en dejskraber.

Fordel dejen i 12 muffinsforme, de skal være ca. 3/4 fyldt. Stil evt. muffinsene i en muffinplade og bag dem i 20-25  min ved 200 grader, til de er gyldne og gennembagte.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)