Så kom vi ind i 2013 og med dette indlæg, er der også taget hul på et nyt år her på bloggen. Og godt nok er julen overstået, men vinteren er næsten først lige begyndt, så der er mange gode grunde til at hygge sig med en varm og krydret toddy, mens mørket sænker sig, når man kommer hjem om eftermiddagen.

Jeg var så heldig forleden, at modtage en kassefuld blandede krydderier fra Santa Maria, og nogle af dem skulle selvfølgelig i toddy’en. Denne variant er krydret med stjerneanis og kanelstænger, men der er mange andre måder at krydre en æbletoddy på. Prøv fx at varme en tom vanillestang eller en lakridsrod op sammen med æblemost og hvidvin. Kardemommekapsler og hele nelliker er også gode, hvis man ikke har noget imod, at det smager lidt af jul, og endelig er friske lime eller citronskiver og et lille stykke frisk ingefær altid et hit her i huset. Det er også godt imod forkølelser og andre vinter-dårligdomme.

Tilsæt evt. lyse rosiner, tørrede æblestykker eller mandelflager til den færdige toddy og nyd den med en ske.

Vintertoddy med æble og krydderier.

2 glas.

1/2 god æblemost

1 1/2 dl hvidvin

1-2 kanelstænger

2 stjerneanis

2 spsk rørsukker

Kom æblemost, hvidvin, kanelstænger og stjerneanis i en lille gryde og varm det op, men pas på det ikke koger. Smag til med rørsukker og fordel den varme toddy i to varmefaste glas. Husk en serviet, hvis glassene bliver varme at holde om. Drik toddy’en med det samme og nyd den varme fornemmelse der breder sig i hele kroppen.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)