Vinterferie New York 2013, part 2…

20 kommentarer
Rejser/ture

Søndag morgen betyder brunch. Og spørger man mig, så er det hyggeligste at spise den på en diner sammen med en helt masse lokale. Typisk har de fleste diners et morgenmadskort med minimum 10 men oftest 16-20 forskellige morgenmadskombinationer. Der er kaffe/the og et glas juice til dem alle, og så hedder det fx :

# 1 : 2 eggs any style (scramble eggs, spejlæg, omelet osv…), served with home fries, two slices of toast, butter and jam. Coffee/tea and orange juice. 5,95 $

# 2 : Homemade granola served with yoghurt and fresh berries. Coffee/tea and orange juice. 7.95 $

# 3 : Pancakes. Served with butter, syrup and fresh berries. Coffe/tea and orange juice. 7.95 $

Ved hver enkelt står der også hvad det koster at tilføje bacon, skinke, pølser, kalkunbacon osv. til retten, og så er det ellers bare at komme igang med at vælge. Vi vælger typisk noget forskelligt, og så deler vi, for portionerne er ret store. Denne morgen valgte kæresten 2 scramble eggs, serveret med home fries, bacon, toast, smør og marmelade og jeg valgte frensh toast med kanel, serveret med sirup. Da vi havde delt maden, havde vi hver en portion som den på billledet.

Desuden valgte vi at dele en portion frisk frugtsalat, og når man så medregner juice og kaffen, der bliver fyldt op, så snart koppen er halvtom, så er der altså brunchhygge til et par timer for 2 personer til ca. 100 kr.

 

 

Der kunne de nogle gange lære noget på cafeerne herhjemme – istedet for at diske op med en kæmpe brunchbuffet, hvoraf en hel del ender i skraldespanden ud på eftermiddagen, eller brunchtallerkner der skal indeholde 15 forskellige ting (når de altså ikke primært består af salatblade for at give fylde), så keep it simple og hold prisen nede. Altså hvad koster det lige at lave to scramble eggs og servere dem med ristet grovbrød og 3 skiver bacon?

Efter vores hyggelige brunch, som blev indtaget med hvad der føltes som resten af Manhattan’s beboere (brunch er virkelig et hit derovre), satte vi kursen mod Hell’s Kitchen, for vi skulle en tur på loppemarked. Loppemarkedet er faktisk en af de ting, vi tidligere har talt om, men af en eller anden grund så har vi aldrig nået det før. “Hell’s Kitchen Flea Market” ligger på West 39. street, mellem 9 th. Avenue og 10 th. Avenue, og det har åbent hver lørdag og søndag hele året rundt. Om sommeren kan her være op til 170 stande, så det er faktisk ret stort, og der er da også lukket en hel gade af til projektet.

Selvom vi kom i januar måned, var der stadig en del stande, og loppemarkedet var faktisk også ret velbesøgt, så jeg kan sagtens forestille mig, at det må være en kæmpe oplevelse i de lune måneder og om sommeren. Selvfølgelig havde de en masse skrammel – altså hvad er et loppemarked uden skrammel? Men amerikansk skrammel er langt fra det samme som dansk skrammel. Noget af det var nærmest antikviteter, og så var der rigtig meget sølvtøj.

Denne her lille kommode forelskede jeg mig en lille smule i. Kunne lige forestille mig hvordan den ville se ud, hvis den blev slebet ned og fik lidt maling og et godt og trygt hjem hos mig 😉 Den var egentlig ikke engang dyr, og eftersom jeg er i den heldige situation, at have en kæreste der er speditør og derfor arbejder med shipping (deriblandt shipping mellem USA og Danmark), så ville det faktisk ikke have været en viiiiild svær opgave at få kræet fragtet hjem. Meeeen, jeg bestemte mig alligevel for, at vi ikke skulle have den med hjem i denne omgang. Står den der stadig, når vi kommer til New York i september eller oktober, så har jeg besluttet mig for at det er skæbnen, og så snupper jeg den 🙂

Hmmm….og jeg er så lige kommet i tanker om, at nu hvor jeg har vist den herinde på bloggen, og oven i købet givet adressen på hvor den står, så står den der måske ikke, når jeg kommer igen 😉

Efter loppemarkedet var det blevet tid til lidt frokost. Vi gik ned i Whole Foods, som er et kæmpe stort supermarked, der primært forhandler (økologisk) mad. Udover en utrolig masse lækker mad har de også en KÆMPE deli afdeling, med store varme og kolde buffetter – jeg tror, ikke jeg overdriver, hvis jeg skyder på, at der i hvert fald er 150 varianter. En suppebuffet og en kage/dessert buffet er der også, for at det ikke skal være løgn. Man tager en boks (stor eller lille) og fylder det i man har lyst til, og så tager man den med op til kassen og får den vejet. Det koster 9 $ pr. pund, eller ca. 50 kr, men i betragtning af at det hele er økologisk og meget meget lækkert, så synes jeg faktisk ikke det er så galt.

Desuden opdager man, at der faktisk går ret meget mad på 1/2 kg, så medmindre man bliver grådig og tager meget mere end man rent faktisk kan spise, eller fylder boksen med meget tunge ting som fx kogte kartofler, så kan man sagtens få frokost til 2 personer for ca. 100 kr 😉

Når man så har blandet sin boks med mad, så kommer det bedste, for ovenpå Whole Foods ligger deres siddeområde. En hel etage med borde, stole og legeland til børnene. Og her sætter man sig og spiser det man har købt i butikken nedenunder. Der er plastikbestik, og det sædvanlige arsenal af salt, peber, sukker, sennep, ketchup osv osv. Men derudover er der også engangstallerkner og krus, brødrister og en microovn. Det kan simpelthen ikke lade sig gøre, at købe noget i butikken, som man ikke kan spise heroppe.

Køber man en stor sodavand eller vand til deling, er der krus. Køber man en portion kold Mac & Cheese eller et bæger suppe fra køledisken, er der en microovn, og jeg så en mand som lunede sit majsbrød i brødristeren. Genialt!

Der sidder selvfølgelig en hel del mennesker deroppe, især hvis man kommer lige omkring frokosttid, men vi har endnu ikke oplevet, at vi ikke kunne få et bord. Det er tydeligt, at der er nogle mennesker, som sidder her meget længe, fx studerende med deres bærbare eller mødregrupper, men det er også mange, som bare lige spiser frokost og går igen. Og det er da perfekt, at man ikke behøver sidde og spise sin mad udendørs på en bænk, hvis det er koldt eller regner.

Min favorit Whole Foods ligger på 270 Greenwich Street. Det er den sydligste på Manhattan og den ligger ved Financial Center tæt på Hudson River. Det er i den at billederne er taget.

Der ligger også en rigtig hyggelig Whole Foods på Columbus Cirkle 10. Den ligger i kælderen i shoppingcentret skråt overfor indgangen til Central Park. Den har et noget hyggeligere siddeområde, med små runde borde og båse, men den er til gengæld lidt mindre, og dermed er udvalget af mad også lidt mindre, omend det langt fra er småt 🙂

Jeg har ikke taget billeder af selve boksen med den mad vi fik, for helt ærlig så ser det måske ikke så delikat ud, når man har kastet en helt masse forskelligt ned i en boks. Men jeg har til gengæld taget et billedet af den kæmpe brownie, som vi delte til dessert. Fyldt med pekannødder, marshmallows og chocolate chips – mums.

Efter frokosten tog vi subway’en til Brooklyn og gik ned imod DUMBO, som på amerikansk står for “Down under Manhattan Bridge overpass”. Jojo! 😉

Vi har faktisk ikke været der tidligere, men det er et stort grønt område med legepladser, græsplæner, gang og løbestier og hundelegepladser og området bliver ofte brugt i film, hvor folk enten går tur, holder picnic eller spiller bold med udsigt til Manhattan’s skyline.

Down under Manhattan Bridge er i hvert fald ikke en overdrivelse, for stien går lige direkte under broen og man kunne tydeligt høre summen af bilerne eller raslen, når der kørte et tog henover hovederne på os. Kæresten fungerer som midlertidig taskeholder, imens jeg fotograferer – jeg synes det klær’ ham 😉

Der går en sti fra Manhattan Bridge hele vejen gennem det grønne område over til Brooklyn Bridge, hvor Dumbo slutter. Og der er en fantastisk udsigt til Manhattan – kunne også forestille mig, at her er vildt flot om aftenen, men det må blive en sommeraften, hvor det er lidt varmere i vejret.

Halvejs igennem stisystemet var der en udsigtspost og her stod en lille gruppe, som var ved at filme en rapper. Det er dem, der står til højre i billedet. Manden der sidder på knæ filmer og skjult bag den lidt velnærede rapper, stod en pige og optog lyden. Jeg håber bare, at det primært var optagelserne og ikke lyden de var på jagt efter den dag, for det blæste pænt meget ude ved vandet, og jeg kan ikke forestille mig at den lille, ubeskyttede mikrofon hun havde stukket op i hovedet på rapperen helt har kunnet undgå vinden.

Da vi næsten var henne ved Brooklyn Bridge, fik vi øje på et glashus med en gammel karrusel indeni. Det så ikke umiddelbart ud, som om det var en form for midlertidig (vinter) foranstaltning, så jeg tror måske, at karrusellen har været så gammel og antik, at den skal bestyttes mod vind og vejr hele året rundt. Under alle omstændigheder var der masser af børn derinde, der fik sig en karruseltur til 2 $.

For enden af Dumbo ligger så Brooklyn Bridge og igen en stor græsplæne. Kunne sagtens forestille mig, at sidde her en sommerdag og nyde udsigten, istedet for at gå i Central Park. Vi havde egentlig tænkt os, at vi ville gå tilbage til Manhatten over Brooklyn Bridge, men det blæste simpelthen for meget til, at det var behageligt. Vi var kommet ca 20 meter ud på broen, da vi besluttede os for at tage subway’en tilbage istedet for. Kunne lige forestille mig, hvordan vi nærmest ville blæse væk, når vi nåede midten af broen, og desuden fik man støv og sand i munden og øjnene, så det var bare med at knibe godt sammen. Vi tager turen igen en anden gang, når det ikke blæser så meget 🙂

Vel tilbage på Manhattan blev vi enige om at smutte igennem Macy’s på vores vej tilbage til hotellet. Macy’s bryster sig af at være verdens største supermarked – jeg ved ikke om det passer, men stort det er det i hvert fald. Det fylder en hel blok og har vist 10 etager? På etagerne er der alt fra herre og dametøj, smykker, tasker, sko, parfume, make up, senge, nattøj, sengetøj, håndklæder og sportsudstyr til børnetøj m.m, og de forskellige mærker er fordelt på stort set alle etagerne. Går man eksempelvis op til etagen med babyting, kan man fx finde Ralph Lauren’s, Tommy Hilfiger’s eller DKNY’s kollektioner med babytøj. Går man i dame afdelingen, kan man finde de samme designeres kollektioner med dametøj og så fremdeles.

Indimellem findes der diverse spisesteder, fx McDonalds, Ben & Jerry’s, Starbucks osv osv, så man ikke går sukkerkold, imens man shopper.

Jeg er lidt af en taskefreak, noget jeg har arvet fra min mor 🙂 Sko siger mig ikke så meget, men tasker århhhh…. Derfor forsøgte jeg at tage lidt spy-billeder fra taskeafdelingen med min Iphone – jeg var nemlig ikke sikker på, at vagten ville have jeg fotograferede derinde.

Uhhh, hvor er det blevet dejlig nemt at tage spy-fotos, efter der er kommet smartphones – men render bare rundt og ser uskyldig ud, og ligner en der sms’er, imens man skyder det ene billede efter det andet 😉 Lidt sværere, når man render rundt med et kæmpe kamera om halsen (påsat ca. 50 cm objektiv), der siger klik og har en blitz, der er istand til at oplyse en mindre lejlighed, hver gang man tager et billede 🙂

Så så man lige mig. Fik faktisk øjnkontakt med vagterne et par gange, imens jeg sneg mig rundt i afdelingen og “sms’ede” 😉 De så pænt ligeglade ud – eller også troede de, jeg sneg mig rundt for at hugge en taske 🙂

Uden for Macy’s var der, til forskel fra Brooklyn, vindstille og lunt, så vi tog en lille slapper. Selvom det ikke er til at se det på billedet, så var der altså andre end mig, der sad og nød solen. Kan godt se, at jeg ligner Palle alene i verden 😉

Tilbage på værelset var jeg lige nødt til, endnu engang, at fotografere den smukke aftenhimmel og bygningerne overfor os, der blev farvet lyserøde af solen.

Fantastisk smuk afslutning på en flot og solrig dag.

Og så skulle vi jo også lige ud og have lidt aftensmad. Det blev endnu en diner og endnu engang sandwich til mig (en af turens bedste) med grillet kylling, bacon, salat, tomat, avocado og smeltet mozzarella. Den uundværlige pickle og cole slaw on the side, og mine uundværlige sweet potato fries.

Når jeg sidder og kigger på dem igen, er det jo lige før, at jeg får abstinenser 😉 Efter maden var det hjem til hygge og en film på værelset – nååå ja, og så lige endnu en jordbærmilkshake med flødeskum og pyntekirsebær til dessert. Det blev vist efterhånden en hel tradition 😉

20 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Elsebeth
10 år siden

Tak for turen – som sædvanlig en god oplevelse. Jeg kan se, at jeg ikke havde behøvet at være nervøs for, om I fik noget at spise!!! Det der med det “billige” skal du nok ikke tale for højt om i USA; min datter får røde knopper af de danskere, der er ved at dåne og ikke kan snakke om andet end de lave priser – for det gælder jo kun for os. Én dollar er én dollar i USA uanset kursen i Danmark. Da hun var på udveksling og skulle have tilsendt 100 $ hver måned, var det ved at knække nakken på mig – kursen var 13,20 kr for én dollar, og hun skulle jo have meget andet end lommepenge i det år.
De sidste 15 år har sødkartofler stået højt på min liste – og for at snakke pris, så er de i dag til at betale for i Danmark. Et år betalte jeg 60 kr for fire stk. til nytårsaften (oveni en formue for bøfferne; da min svigersøn er en kødgal amerikaner, skulle – i hvert fald hans- have en anseeeelig størrelse!).

camilla andersen
10 år siden

hej
hvor er det dejligt at høre om jeres ferie. min mand og jeg skal forhåbentlig afsted til sommer(for første gang), så det er godt at få noget inspiration. må jeg spørge hvad det hotel i boede på hedder.
hilsen camilla

camilla andersen
10 år siden
Svar  LaTascha

mange tak for dit svar. det er dejligt at få noget viden fra nogen der har været der før, når vi selv er lidt på bar bund i forhold til hvor det er godt at bo.

Monsterscircus
10 år siden

Endnu dejlige billeder! Ja jeg synes faktisk, at det er lidt voldsomt, hvad en brunch koster herhjemme. Øj loppemarkederne ser fantastiske ud, alle de lækre antikke ting, håber skæbnen er med dig, og kommoden står og venter på dig til efteråret ( skal I afsted igen igen?!!) er voldsomt misundelig men, hvis du laver den samme guidede tur med dejlige billeder, går det nok 😉
Elsker også taske og hvis jeg havde stået foran de sagligheder, havde jeg ikke nøjes med billederne, skulle da prøve samtlige af dem på skulderen 🙂
De fritter ser fantastiske ud, har endnu ikke fået lavet pomfritter af søde kartofler endnu, så har den oplevelse tilgode 🙂
Endnu engang tak for billeder og ha en rigtig dejlig uge 🙂

Elsebeth
10 år siden

Men der er “de rigtige” = med lyserødt kød og “de forkerte” = med gulligt kød. Jeg plejer at skrabe en anelse skind af gennem plastikken. De forkerte smager nemlig ikke rigtigt; det fandt min datter og jeg ud af for mange år siden. For øvrigt købte jeg de fire dyre kartofler i en indvandrerbutik – man kunne slet ikke købe sødkartofler andre steder dengang.
Da kursen var 13,20 kr for mig, mødte jeg en amerikaner (ikke i Paris, men i Thy!); han levede som en anden greve i Tyskland, for han fik fire D-Mark for én dollar. De tider kommer amerikanerne sikkert aldrig til at opleve igen – og jeg heller ikke for den sags skyld, for nu har jeg fem personer, der skal have gaver (mindst) to gange om året. Forrige år sendte jeg julepakker som luftpost for 1300 kr til dem. Denne gang sendte jeg penge, og min datter købte gaverne for mig.

Elsebeth
10 år siden

Forskellen er som på en rigtig god kartoffel og en rigtig kedelig én!
Det er ikke nok med, at jeg udelukkende køber rigtig dejlige gaver og ting i det hele taget, og at det er så dyrt at sende luftpost (forleden 650 kr), jeg har mistet flere lækre pakker, INDEN de skulle være ankommet til New York – altså hos postvæsenet i Danmark!!! Jeg taper dem fuldstændig til med bedste tape, og hvordan kunne en julepakke mon engang ankomme med bare 2 kg i, når jeg sendte og betalte for 10 kg (vægten var angivet fra mit posthus!). Det er med at formulere sig så neutralt som muligt på forsendelspapirerne, så indholdet ikke frister svage sjæle.
Forresten så er jeg meget irriteret over, at det ristede brød ALTID er blødt og gennemsølet af smeltet smør. Tænk om der fulgte en brik med smør med det sprøde brød! Men min svigersøn ææælsker sin store T-bone, når vi er ude at spise morgenmad.

Piskeriset
10 år siden

Det her indlæg er straks gemt i min (alt for) lange liste over god inspiration til NY-tur. Læste i øvrigt din kommentar om hotel til Camilla, og der blev jeg lige lidt klogere – vidste ikke, at man kunne lave noter hos Expedia, men det er da ret smart 🙂

Piskeriset
10 år siden
Svar  LaTascha

… hvis vi havde råd, så ville det nu ikke være dårligt 😀

C'est la vie by G
10 år siden

Seriøst, hvor er det nogle skønne billeder! Aldrig været omkring DUMBO heller, men det skal jeg da helt sikkert på et tidspunkt. Problemet med NYC er jo bare, at der er så mange fantastiske steder, så det er et sted, man aldrig bliver færdig med at opleve 🙂 Du er en super guide!!!

Elsebeth
10 år siden

Det der kedelig bløde brød har jeg fået i mindst 10 forskellige stater, så for mig er det USA-bestemt.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)