Som nogle måske kan huske, fra et af mine indlæg om vores vinterferie i New York, så fik vi den mest fantastiske chokoladebrownie derovre. Den kraftige, bløde og svampede brownie med pecannødder og delvist smeltede og klistrede marshmallows smagte suverænt, og derfor besluttede jeg, faktisk mens vi stadig var i New York, at den kage var jeg nødt til at forsøge at kopiere, når vi kom hjem.

Fredag aften besluttede jeg mig så for, at det var på tide at afprøve, om jeg kunne lave en brownie, der var lige så god, som den vi fik i USA, og jeg må altså indrømme, at jeg synes det lykkedes meget godt. Pecannødderne blev godt nok udskiftet med valnødder, men så stor er smagsforskellen jo ikke, så det gjorde ikke så meget. Mini marshmallows har jeg altid rigeligt på lager af, de smager nemlig genialt fx i en kop varm kakao, men har man ikke små skumfiduser, kan man sagtens klippe nogle almindelige i lidt mindre bidder.

Alt i alt en skøn kage, som var både hurtig og nem at lave – det sværeste er faktisk, at sørge for, at kagen ikke bliver bagt for længe og bliver tør. Den skal være blød og svampet, så det kan være en god ide at stikke i den med et lille træspyd et par gange under bagningen. Der skal ikke sidde decideret flydende dej tilbage på pinden, når man har stukket i kagen, men der må gerne sidde lidt dejklatter. Brownies holder sig i flere dage, hvis man pakker dem i en lufttæt dåse eller i en pose, men helt ærlig, hvem har nybagte brownies liggende i flere dage? 😉

Chokoladebrownies med valnødder og marshmallows.

12 stk.

125 gr smør

125 gr god, mørk chokolade

2 æg

125 gr sukker

125 gr brun farin

1/2 tsk vanillepulver

100 gr hvedemel

2 spsk god kakaopulver

1 tsk bagepulver

1 knsp salt

100 gr valnødder

50 gr mini marshmallows eller almindelige marshmallows klippet i mindre stykker

Kom smør og chokolade i en lille gryde og smelt det sammen over svag varme. Rør rundt til det er helt glat. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Bland chokoladesmørret i æggesnapsen og pisk det sammen. Bland vanillepulver, hvedemel, kakaopulver, bagepulver og salt sammen og vend det forsigtigt i chokolademassen. Kom bagepapir i bunden af en firkantet form, ca 20×30 cm og fordel dejen heri. Hak valnødderne groft og drys dem ovenpå dejen. Pres evt. nogle af valnødderne lidt ned i dejen med bagsiden af en ske, men det er ikke nødvendigt. Fordel ligeledes skumfiduser ovenpå dejen. Bag dejen ved 175 grader i ca 25-30 minutter, til brownien lige netop har sat sig og skumfiduserne er gyldne og smeltede. Tag kagen ud og lad den køle på risten, inden den skæres i små firkanter på ca. 5×5 cm. Spis brownien som den er, ellers server den varm med en kugle is og evt. lidt frugt eller bær til.

Note. Husk at holde øje med kagen, da bagetiden kan variere fra ovn til ovn. Hvis man stikker i brownien med en lille træpind, må der ikke sidde flydende dej tilbage på pinden, men der må gerne sidde lidt dejrester.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)