Weekenden har været travl – rigtig travl! For den er gået med hhv. barnedåb hos min kusine søndag, og fremstilling af kage til førnævnte barnedåb lørdag. Meget mere om det senere – her skal vi nemlig ud i mit første forsøg med fondant 🙂

Men derudover, fik jeg også tid til at bage en lille portion cookies, som vi har nydt til vores the de sidste par dage. Og det blev en helt ny variant, nemlig cookies med kokos og appelsin. En idé jeg fik under flyveturen til New York, hvor vi fik serveret the/kaffe og cookies med (surprise) kokos og appelsin. De smagte virkelig godt, men var selvfølgelig fabriksfremstillede og jeg tænkte, at dem måtte jeg da prøve at bage selv. Jeg gik ud fra, at det bestemt ikke ville gøre kagerne ringere, at blive bagt på smør og økologisk appelsinskal, fremfor appelsinaroma og jeg tog ikke fejl.

Kagerne er intet mindre end perfekte. Kokosmelet giver en lille smule crunch og en lækker, sød kokossmag som modspil til den syrlige appelsin og så er det dejligt med en anderledes cookie, som supplement til de lidt mere traditionelle chocolate chip cookies.

 

 

Ønsker man kun cookies med kokossmag, udelader man selvfølgelig bare appelsinskallen, men det giver et lækkert pift til kagerne.

Cookies med kokos og appelsin.

18-20 stk.

100 gr blødt smør

75 gr sukker

1 æg

75 gr kokosmel

100 gr hvedmel

1 tsk bagepulver

reven skal af 1 økologisk appelsin

Smør og sukker røres hvidt og ægget tilsættes under omrøring. De resterende ingredienser tilsættes og dejen røres sammen og formes til kugler på størrelse med en valnød. Sæt kuglerne på en bageplade og tryk dem let flade. Husk lidt afstand mellem kagerne, da de flyder ud under bagningen. Bag kagerne ved 225 gr i 8-10 minutter eller til de er gyldne i kanterne og gennembagte. Lad dem køle af på risten og opbevar dem i en lufttæt beholder.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)