Nemme Valentins kager til Valentins dag…

2 kommentarer
Kager, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

I går var det som bekendt Valentins dag, så derfor bestemte jeg mig for, at jeg ville lave en lille overraskelse til kæresten kom hjem fra arbejde. Han havde faktisk også inviteret mig ud og spise, så et eller andet syntes jeg ligesom, at jeg også skulle give ham 🙂

Det er altså også svært, ikke at komme en lille smule i Valentins steming, når man lige har været i USA og set, hvordan de går op i Valentins dag derovre. Stort set alle butikker har udstillinger med slik, hjerter, balloner, blomster, kort osv osv, og hvert eneste produkt med respekt for sig selv lancerer en Valentines special edition. Således kunne man fx få både Valentines M&M’s, Valentines Reese’s peanut butter cups eller Valentines Hersheys – alle i fine røde og lyserøde farver 🙂

Nå, men tilbage til vores egen Valentins dag, for jeg havde fundet en pose Dr. Oetker jordbærmousse bagerst i skabet. Ved egentlig ikke helt hvor jeg har den fra, men jeg kom i tanker om, at den passende kunne fungere som fyld i en hurtig Valentins kage. Med en udstikker stak jeg små, fine hjerter ud af en pakke lækre, og færdigkøbte, lagkagebunde fra bageren. Herefter piskede jeg moussen med letmælk efter anvisningen på posen. Det blev godt nok en meget luftig og lidt smagsløs mousse, men sammen med kagebunde og marcipan fungerede den fint som fyld i mine små kager.

Desuden var den fast nok til, at det ikke var noget problem, at fylde det imellem de små hjertebunde. Udover moussen, kom der også en lille makron i hver kage for at give lidt crunch. Toppen blev pyntet med lidt mere mousse, og så blev der viklet et lille marcipanbælte om hvert hjerte. Det sidste mousse kom i en sprøjtepose med en stjernetylle og blev sprøjtet øverst på kagerne i små rosetter, inden de fik et lille drys røde sukkerhjerter.

 

 

Og så var der ellers lyserøde og hjerteformede Valentins kager for alle pengene. Nemt og hurtigt, og så smager de faktisk ret ok. Kæresten blev i hvert fald glad og overrasket, og det samme gjorde mine forældre og et par af vores naboer/venner, da jeg kom forbi med kager til kaffen. Der blev nemlig 12 stk i alt, og det var altså lidt mere, end vi lige kunne spise. Desuden handler Valentins dag jo ikke kun om at glæde én eneste person, det er jo tilladt, at komme med små Valentins hilsner til alle dem man har lyst til at glæde.

Valentinskager med jordbærmousse, makroner og marcipan.

12 stk.

1 pk lagkagebunde

1 pose jordbærmousse pulver

2 dl mælk

12 makroner

ca. 250 gr marcipan

lidt flormelis til udruling

Evt. sukkerhjerter til pynt og lidt revet chokolade

Udstik 24 små hjerter af lagkagebundende. Rør jordbærmoussen op med mælk, efter anvisning på posen. Kom en lille klat mousse på halvdelen af hjerterne og læg en makron herpå. Kom derefter en god skefuld mousse ovenpå hver makron og slut af med en hjertebund på toppen. Pres bundende let sammen, så moussen flyder ud mod kanterne. Glat  moussen i kanten på hver kage med en bredbladet kniv eller en spatel. Kom evt mere mousse i kagerne, hvis der er store lufthuller. Kom til sidst lidt mousse på toppen af hver kage og glat det med en kniv.

Drys lidt flormelis på bordet og rul macipanen tyndt ud. Skær marcipanbånd ud på 3,5 x 20 cm (kommer selvfølgelig an på hjerternes højde og omkreds, men det passede fint til mine). Læg et marcipanbånd om hvert hjerte – start ved spidsen og kør rundt om buerne og tilbage til spidsen, hvor båndet samles ved at trykke let med fingerspidserne. Kom resten af moussen i en sprøjtepose med en lille stjernetyl og sprøjt rosetter på toppen af hvert hjerte. Drys evt. med små sukkerhjerter og riv lidt chokolade over hvert hjerte. Stil hjerterne koldt i 1-2 timer inden servering – så når makronen at suge lidt fugt fra moussen og bliver let bløde. Hjertene kan holde sig flere dage i køleskabet, hvis de er dækket til.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Mette
9 år siden

Det ser rigtig flot ud, har godt set de mousse som Dr Oetker har lavet, men har endnu ikke testet dem. Men dette her giver klart inspiration til at gøre det.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)