Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Vinterferie New York 2013, part 5…

11 kommentarer
Rejser/ture

Dagen startede med lidt morgenmad på værelset. Vi spiste faktisk morgenmad på værelset 2 gange, i løbet af den uge vi var i New York, og begge gange var det både hyggeligt og desuden noget lækker mad vi fik. Denne gang stod menuen på cafe latte, friskpresset juice, bagels med flødeost og en eller anden form for wienerbrød med hindbærmarmelade i. Altsammen købt i en food truck lige neden for hotellet – så kan det vist ikke blive nemmere at få take out til morgenmad.

 

 

Efter morgenmad blev kursen sat, mod den sejeste butik jeg længe har været i, nemlig Party City!!! Aldrig i mit liv har jeg oplevet noget magen til. Dette her er simpelthen butikken, hvor new yorkerne går hen, når der er noget, der skal fejres. Vi har sikkert allesammen set amerikanske film, hvor der bliver holdt en eller anden fest, og lokalet er fyldt med sjove balloner, små hatte, bannere, flag og meget andet – well, nu ved jeg, hvor man kan få det hele.

I anledning af Valentines day d. 14 februar var der lavet en hel lille afdeling med rødt og lyserødt kærlighedstema.

Balloner i alle mulige farver og faconer. Man kunne både købe dem i bundter og enkeltvis. Bemærk i øvrigt det røde bundt med hjerteballoner – det kostede 10 $, eller hvad der svarer til lige under 60 kr, hvilket da absolut ikke kan siges at være galt for et bundt balloner. Jeg aner faktisk ikke, hvad en heliumballon koster i et tivoli eller på et marked, men er det ikke i nærheden af 50-75 kr pr stk?

Plastikbestik og tallerkener er dejlig nemt, hvis man skal holde en stor fest og gerne vil glemme alt om opvask. Og hvorfor ikke også købe matchende dug, lys, servietter og krus nu man er i gang? Jeg siger Jer, det var fuldstændig ligesom at gå rundt i Sadolin Farveland og se på farveprøver 🙂

Eller hvad med at holde en temafest? Her ses hylden for New York Giants fans – kæresten var temmelig imponeret, men han er også stor Giants fan. Måtte faktisk næsten love ham, at vi køber noget af det engang og holder en Giants fest 🙂

Når nu både lys, duge, servietter, tallerkner, bestik og krus er holdt i matchende farver, så vil det jo se rimelig kikset ud, hvis slikposerne pludselig brød hele farvetemaet – så selvfølgelig kunne man også få matchende slik 🙂

Og så nåede vi kageafdelingen. Aldrig i mit liv har jeg set så meget kage og dekorations-gejl. Nu er jeg jo desværre ikke typen, der gør det så meget i krymmel, glimmer og glitter men helt ærlig, det her udvalg var lige ved at få selv mig til at gå amok i diverse farverige og sjove bøtter.

Og hvis ikke man ville købe sig fattig i krymmel, kunne man jo passende bruge sine sidste sparepenge på alverdens forskellige slags bageforme.

Efter at have nærstuderet alle de forskellige kageting var vi faktisk blevet godt sulten, så vi satte endnu engang kursen mod Whole Foods og deres lækre buffet, for at blande os en boks til frokost. Den buffet er alså noget af det, jeg godt kan blive virkelig afhængig af – der er så meget at vælge imellem, og selvom der selvfølgelig er grundelementer, som SKAL være på buffetten, så er der godt nok også mange retter, der bliver skiftet fra dag til dag, så det er aldrig helt det samme. Desserten denne gang blev en caramel cashew bar – woooooooooow. Nu har jeg jo kopieret den brownie med pecannødder og marshmallows vi fik, men denne her ligger altså også på tegnebrættet. Bemærk, at der også denne gang kun er en kage til deling – de er altså seriøst store, de kagestykker de byder på 🙂

Efter maden tog vi sydpå for at se på bøger. New yorkerne har virkelig en hyggelig og afslappet tilgang til bøger i butikkerne, så i mange boghandlere er der også en café, hvor folk sidder og læser i bøgerne og bladene – altså dem der er til salg. I det hele taget tror jeg ikke, at nogen ville så meget som løfte et øjnbryn, hvis man satte sig ned og læste en bog fra den ene ende til den anden, hvorefter man satte den tilbage på hylden og forlod butikken. Bogbutikkerne, i hvert fald dem jeg har besøgt, minder faktisk mere om et bibliotek. Til gengæld har jeg aldrig oplevet, at købe en bog som var slidt, gennemlæst, krøllet og havde æselører, så enten udskifter de bøgerne jævnligt, eller også køber jeg bare nogle bøger, som ingen gider læse 😉

Denne her Julia Child bog var jeg dog lige ved at købe – jeg elsker Julia Child og hendes tilgang til mad. Har set stort set alle de klip, jeg har kunnet finde med hende på Youtube og selvfølgelig også filmen Julie & Julia med Meryl Streep. Desværre var der overhovedet ingen billeder i bogen, hvilket jeg går meget ind for i kogebøger, og så omhandler bogen jo også udelukkende fransk mad. Det interesserer jeg mig heller ikke så meget for, så jeg bestemte mig for, at selvom det ville være sjovt at have bogen, så kunne det ikke helt betale sig at købe den.

Denne her købte jeg heller ikke, men jeg var da lige nødt til at tage et billede af den. Altså hvor mange butikker i Danmark har en afdeling med kogebøger fra Middelalderen? 🙂

Og så var det jeg stødte på denne her. En kogebog om de danske kage og dessertklassikere og med forord af Cremekongen himself  aka Ole Henriksen 🙂 Udover de oplagte som wienerbrød, der på amerikansk slet og ret kaldes danish, var der eksempelvis opskrifter på “cold buttermilk soup” også kaldet koldskål, othellolagkage, napoleonshatte, kransekage og Sarah Bernhardt kager. Desuden var der indlæg med både Claus Meyer og en æblekageopskrift på fynske æbler, samt kokkene fra Ruth’s Hotel i Skagen og Falsled Kro. Og så den opskrift hvis navn jeg syntes, var det allerbedste – der var nenmlig en opskrift på “good advices” (gode råd) fra Sønderjylland 😉

Vi snusede rundt i boghandleren i et par timer og fik også lidt at drikke, inden vi gik en lille tur og satte os på en cafe for at få aftensmad. Det blev en burger med pommes frites – turens første for mit vedkommende, men den var værd at vente på, for den var godt nok god. Nygrillet og lige tilpas krydret bøf med salat, tomat og pickles. En krydret, hjemmelavet burgerdressing og en blød, lækker burgerbolle fuldendte værket. Haps.

Pommes fritsene var “fresh cut” og serveret med 2 valgfrie saucer. Vi valgte en basilikum mayonnaise og en aioli.

Stedet var en lille café der hed Soho House, som var indrettet med uens borde og stole, samt bænke og i midten voksede et træ. Der sad rigtig mange studerende derinde, både nogle som sad i grupper og snakkede og nogle som sad alene ved deres computere og arbejdede, men priserne på både kaffe, mad og drikke var også meget rimelige, og lige noget for en fattig studerende 🙂

Vi har ikke set stedet tidligere, men det var vældig hyggeligt, og så havde de en fin lille overdækket og afskærmet gårdhave. Der var varmekanoner, så egentlig kunne vi godt have siddet derude, men vi valgte nu pladser indenfor. Til gengæld sad der et par stykker derude, som havde deres hunde med ude og spise – rart at tænke på, at de ikke skulle stå ude i kulden på gaden 🙂

Og så turens sidste billede af Empire building, som denne aften var rød og grøn, hvilket faktisk også er den farve, jeg oftest har set på toppen. Og lidt bonus info – Impire har åbent til klokken 2 om natten, hvilket altså vil sige, at man fx kan komme op i toppen og nyde udsigten klokken 1.30 om natten. Lidt vildt, men jeg kan forestille mig, at hvis man alligevel ikke kan sove, så er der da mulighed for at springe en hel del kø over og have tårnet og dermed udsigten nogenlunde for sig selv 🙂

I øvrigt slukker lyset på Empire, når de lukker, så det brænder altså ikke hele natten, sådan som jeg troede. Faktisk har jeg lært en hel del, for jeg har jo i mange år ment, at det var resourcespild at lade alle lysene i de mange skyskrabere brænde hele natten, “bare” for at det kunne se flot ud. Men nu, da jeg har boet så tæt på det hele, har jeg fundet ud af, at rigtig mange af lysene faktisk bliver slukket om natten. De er godt nok tændt om aftenen, men på et eller andet tidspunkt slukker det meste, og så er der kun enkelte vinduer tilbage med lys i. Fx er det eneste lys tilbage på Impire en lille bitte krans af lys allerøverst oppe lige nedenfor antennen, og det er formentlig ligeså meget af sikkerhedshensyn.

Dagen efter lagde vi igen ud med en ordenlig omgang morgenmad på den lokale diner. Kæresten elsker havregrød, som de serverer den i USA med masser af kanelsukker på, så han fik en solid skålfuld. Han turde faktisk ikke spise det hele, for sådan noget havregrød mætter jo pænt meget, og han skulle også have appetit til den portion scrambled eggs og bacon, som vi delte, samt til at smage min pandekager med sirup 🙂

Nogle steder får man sirup til sine pandekager i små pakker, magen til dem man får smør eller marmelade i. Tjaaa, det gjorde man så ikke her, for her ville de åbenbart være sikre på, at man fik det sirup, man kunne spise til sine pandekager, så her kom der en hel flaske ind. Lad os bare sige, at mine pandekager fik sirup nok på 🙂 Elsker pandekagesirup, som slet ikke kan sammenlignes med den sirup vi køber herhjemme. Det er meget tyndere og så smager det på en eller anden måde ikke helt så sødt og kraftigt.

Efter morgenmad fik vi pakket vores kufferter, og så brugte vi resten af dagen på at handle de sidste par ting ind, som vi ville have med hjem. Fx kan man købe M&M’s i alle mulige varianter i 1,5 kg poser derovre, og de koster ikke mere end 60 kr pr pose, så dem skal vi altid have nogle stykker af. Derudover var der lidt gaver og make up der skulle købes og lidt tøj til kæresten, som vi havde kigget på i løbet af ugen, så dagen gik faktisk udemærket.

Vi fløj hjem ved 20-tiden om aftenen og skæbnen ville, at der stort set ikke var nogen mennsker med flyet fra New York til Heathrow. Samtlige mennesker om bord på flyet kunne faktisk få 3 eller 4 sammenhængende stole at sove på og dertilhørende tæpper og puder, så det benyttede vi os selvfølgelig allesammen af. Efter vi havde fået serveret aftensmad bestående af kylling i karry med salat og couscous, lagde de fleste sig til at sove inkl mig 🙂

Sammenlagt sov vi vel 5 timer, så vi var egentlig pænt veludhvilede, da vi landede i Heathrow, hvor vi havde 1 times ventetid, inden vi skulle med næste fly hjem. Vi blev hentet af min mor og tog med hjem til mine forældre, som havde lavet aftensmad og desuden havde varm kakao med flødeskum og nybagt franskbrød med smør parat til os. Ikke den dårligste afslutning på en ferie 🙂

Og det var så afslutningen på endnu en fantastisk tur til New York. Nu glæder vi os allerede, til vi skal derover igen. Faktisk skal nogle af os, der skal derover til efteråret, mødes i morgen aften, hvor vi skal spise burgere, drikke amerikanske øl og planlægge turen (hvor skal vi bo, hvornår skal vi afsted, hvad skal vi lave osv osv…). Jeg er sikker på, at det bliver rigtig hyggeligt 🙂

Subscribe
Notify of
11 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Anja
11 år siden

Årh, jeg længes efter NYC, når jeg ser dine billeder! Bliver simpelthen nødt til at komme en tur derover i år 😀

Charlotte
11 år siden

Tak for en skøn rejse – har virkelig nydt det. Flotte billeder – levende beskrevet. Har næsten været der.
Nu forstår jeg bedre at så mange amerikanere ikke laver mad i eget køkken.
Mange hilsner Charlotte

Bianca
11 år siden

Så tog lillepigen sig endelig en god lang lur, så jeg havde tid til at komme med jer hjem igen. Fantastisk beretning. Drømmer mig virkelig tilbage til dette store skønne land. Er ikke i tvivl om, at den dag vi skal til New York skal alle dine beretninger læses igen, så jeg kan planlægge derudaf 🙂
Kan godt forstå I lige skal købe de sidste ting med hjem. Her er det M&M’s peanutbutter der hitter og jeg har efterhånden kun 1 pose tilbage – krise! Så den bliver gemt og nydt en dag, hvor manden og jeg tager turen ned af memory lane 🙂
Tak for denne tur i hvert fald. Glæder mig til at se hvad I finder på til efteråret 🙂

Bianca
11 år siden
Svar  LaTascha

Uh det er jo lige om lidt! 😉
Ja børn er søde når de sover, men nu også når de er vågne. Synes bare computertiden mangler, så når næsten ikke forbi andre blogs. Så du har stået højt på listen af dem jeg skulle have besøgt 🙂

Bianca
11 år siden
Svar  LaTascha

Jah! Sådan en liste ville da være et hit her 🙂

Malene Hansen
9 år siden

Mange tak for en masse fantastiske fif, og ikke mindst detaljeret oplevelser fra turen 🙂 Skal selv afsted for 2. gang til Januar, og af samme grund dukkede din blog pludselig op, så jeg tænkte om du måske kunne være behjælpelig med et par spørgsmål? 🙂

Vejret i Januar? Jeg er klar over man ikke kan være 100% på hverken det ene eller det andet, men efter sidste års forfærdelige vejr er vi alligevel lettere nervøse for at måtte aflyse turen (jeg har fødselsdag mens vi er afsted, så det ville være SÅ ærgerligt!)

OG … Madbudget for en uge? Er lidt i tvivl må jeg indrømme. Har absolut ingen fornemmelse af, hvor meget jeg brugte sidst jeg var afsted. Her mener jeg 2 personer med alle måltider 🙂 Kanon idé med morgenmad på værelset, især i vinterperioden hvor man ikke har mulighed for at nyde det i en park 🙂