“Sundt sødt”.

Pia Krøyer. Udgivet af Politikens forlag, 2012.

Vi lever i en tid, hvor der er ekstrem meget fokus på mad og på hvordan forskellige madvarer påvirker os. Vores krop, vores hjerner, vores humør, vores sundhed osv. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at der er nogle madvarer, som vi får i en mængde som slet ikke gør noget som helst godt for os.

Nogle fravælger bevist nogle af disse madvarer i deres liv, fx hvede og sukker. Men hvad gør man så, når trangen til lidt sødt alligevel melder sig, eller traktementet til børnefødselsdagen bare er nødt til at indeholde andet end grønsagstave og  mini frikadeller?

 

 

I bogen “Sundt Sødt” har Pia Krøyer samlet en lang række opskrifter og foreslag til søde sager, der ikke nødvendigvis er sunde, hvis man eksempelvis ser det ud fra et vægttabsmæssigt syn, idet de indeholder anseelige mængder frugtsukker og kulhydrater, men som er sundere end slik og kager, der er propfyldt med sukker, farvestoffer og tvivlsomme e-numre. Man skal altså ikke se bogen, som en slankebibel, der lovliggør søde sager samtidig med at den lover massivt vægttab, men mere som et forslag til alternativer til slik, der ikke går ind og påvirker blodsukkeret og vores indre sukkerjunkie.

Der er en masse forskellige lækre og børnevenlige opskrifter på bagværk, müsli og frugtbarer, mandler og nødder, samt smoothies, drikke og is. Altsammen uden hverken sukker eller hvede, men med frugt samt en solid dosis af de gode fedtstoffer fra olie og nødder, der hjælper med at holde blodsukkeret stabilt. Opskrifter der vil gøre lykke til enhver børnefødselsdag, kunne bruges som lørdagsslik til selv de mest kræsne børn, eller tilfredsstille selv den mest sukkertrængende og slikhungrende voksne om eftermiddagen.

Læs bogen hvis :

Du trænger til inspiration til sukkerfrit og sundere slik til hverdag og fest. Hvis du ønsker at skære ned på sukkeret, men stadig gerne vil nyde lidt sødt engang imellem, eller hvis du ikke ønsker at fylde dig selv og/eller din familie med farvestoffer og unødvendige e-numre. Og ellers så læs bogen som inspiration, den er fuld af lækre opskrifter og gode ideer 🙂

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)