Fuldkornstærte med forårsløg, ærter og skinke…

4 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Hovedretter, Lette retter, Opskrifter, Svinekød, Tærte - opskrifter på tærter
Gå direkte til opskriften

Tærte! Og det endda en rigtig grøn og sund(ere) en af slagsen, for den er lavet på fuldkornsbund og fyldt med løg, snittede forårsløg, grønne ærter og en smule skine skåret i små tern. Ærterne var egentlig lidt uden for programmet, men da der var en rest i køleskabet og stort set alle grønsager smager godt i en tærte, var det ikke nogen svær beslutning, at lade dem deltage i festen.

Jeg synes tærte er en let og skøn aftensmad eller fyldig frokost, som er hurtig at lave og som de fleste kan lide. Jeg ved godt, at der er nogen der fik nok af tærter i 90’erne, men åbenbart ikke mig, for jeg spiser dem med glæde endnu – vi får det nu heller ikke såååå tit, men fx en tomattærte kan jeg stort set altid spise. Mums.

Dejen her er lavet på grahamsmel, men det fungerer lige så fint at bruge fuldkornshvedemel, groft speltmel eller en anden grov meltype. Hvis man hellere vil have en lys tærtebund, bruger man selvfølgelig bare udelukkende hvedemel, og hvis man har småtravlt, kan man købe en rulle færdig tærtedej i køledisken ved siden af pizzadejen. Sværere behøver det jo heller ikke at være, at lave en tærte.

 

 

Jeg har haft rigtig mange fine keramik og glastærtefade i min tid, men for et par år siden røg de alle sammen ud, og nu har jeg kun tærteforme af metal med løs bund. Jeg har nemlig fået at vide, at metallet leder varmen fra ovnen bedre end glas/keramik, så bunden bliver “bagt og sprød” fremfor “kogt og blød”. Om det passer 100% skal jeg ikke kunne sige, men faktum er i hvert fald, at jeg aldrig har bagt så fine tærter, som efter jeg er begyndt at bruge mine metalforme – og så ser det jo også fint ud, at man kan vippe tærten ud af formen inden servering pga. den løse bund.

Fuldkornstærte med forårsløg, ærter og skinke.

2-4 pers.

125 gr smør

1 tsk salt

125 gr grahamsmel

125 gr hvedemel

1/2 dl vand

Kom de to slags mel, salt og smør i en skål og smuldr smørret ud i melet. Tilsæt vandet og saml hurtigt dejen. Rul dejen ud og beklæd en tærteform med den. Prik bunden med en gaffel og forbag den i 10-15 minutter ved 200 grader. Imens klargøres fyldet.

Tærtefyld.

1 bundt forårsløg

1 stort løg

200 gr grønne ærter

100 gr skinke i små tern

5 æg

1,5 dl mælk

salt og peber

Skyl og rens forårsløgene og skær dem i tynde ringe. Skræl løget og skær det i tern. Kom forårsløg, løg, ærter og skinke i tern på den forbagte tærtebund. Pisk æg sammen med mælk, salt og peber og vend æggemassen ud over tærtefyldet. Bag tærten ved 200 grader i 30-40 minutter, til æggemassen er stivnet og tærten er gennembagt. Stik evt. i tærten med en kniv – der må ikke sive flydende æggemasse ud. Server tærten med en blandet salat og en lækker dressing.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Camilla
9 år siden

Hvor ser den skøn ud! Jeg er helt pjattet med tærte, og synes tit det har et lidt dårligt rygte, som jeg slet ikke forstår, for det er altså god spise! Mums 🙂

Charlotte
9 år siden

Hvor ser den lækker ud – pjattet med tæærte, kan varieres i en uendelighed. MEN ejer ikke en tærteform med løs bund . jeg må erhverve mig en sådan. Har kun dem af porcelæn, de kan ikke blive ordenlig sprøde i bunden.
Mundvandet er begyndt.
Rigtig god påske.

Mange hilsner Charlotte

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)