Horn med skinke og ost…

6 kommentarer
Brød og boller, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

En lille, lækker og simpel snack. Perfekt til madpakken, som tilbehør til suppe, til frokost eller til en børnefødselsdag istedet for de traditionelle pølsehorn.

Nogle gange køber jeg en rulle croissantdej og bager croissanter med skinke og ost. Det smager rigtig godt, men kan også godt blive en lille smule fedtet – croissantdej er jo ikke det mest kalorielette. I går lavede jeg så istedet en helt traditionel pølsehornsdej og rullede den til små horn med hamburgerryg og ost indeni. Jeg kom en smule honning-dijon sennep på dejen, inden fyldet kom på, og det gav et perfekt sødt og lidt skarpt modspil til hornene, men bager man til børn, kan man jo istedet vælge at bruge sød, fransk sennep eller måske ketchup! Uanset hvad, så bliver hornene bløde og lækre og med en skøn kerne af varm skinke og smeltet ost.

Jeg bagte kun en lille portion og fik 8 horn i alt. Man kan selvfølgelig fordoble opskriften, men de er bedst, når de er relativt nybagte, så jeg bager hellere mindre og lidt oftere. Denne her portion er udelukkende bagt med hvedemel – ønsker man grovere horn, så udskift lidt af hvedemelet med en grov meltype, fx fuldkornshvede eller grov speltmel.

 

 

Horn med skinke og ost.

8 stk.

15 gr gær

2 spsk vand

1 dl mælk

1 spsk creme fraiche

1/2 tsk salt

1/2 tsk sukker

250 gr hvedemel

8 skiver hamburgerryg

8 skiver ost

Evt. honning-dijon sennep eller sød, fransk sennep

Rør gæren ud i vand og mælk og tilsæt creme fraiche, salt og sukker. Kom melet i dejen og ælt det hele godt sammen. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, ca 1 time. Rul dejen ud til en cirkel og del cirklen i 8 trekanter. Fordel lidt sennep, en skive hamburgerryg og en skive ost i den brede ende af hver trekant og rul den sammen fra den brede ende mod den smale. Læg hornene på en bageplade og lad dem efterhæve i 30 minutter. Bag hornene ved 200 grader i 10-12 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Lad hornene køle lidt af, inden de serveres lune.

6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kristine
9 år siden

Ejh en lækkerbisken! Mega god idé, hvis man lige ligger inde med lidt ost og pålæg på lager, som skal bruges i en hurtig vending 🙂 MUMS!

Charlotte
9 år siden

Hold da helt op hvor ser de lækre ud – meget anderledes. Ser dem næsten “kun” med pølser. Jeg vil lave dem i løbet af ugen. Jeg har en hel bøgerøget lammekølle, den tror jeg vil passe godt sammen med hornene. Dejen passer også bedre til mig, den anden er lidt for fed.
Mange hilsner
Charlotte

Jannie
9 år siden

Må jeg spørger om du fordeler osten og pålægget på hele trekanten eller kun i den berede ende 🙂

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)