Imens jeg lå syg med influenza havde jeg ikke den store appetit, men en af de få ting jeg virkelig havde lyst til, var en ristet hotdog med det hele!!! Ja spørg mig ikke hvorfor, navnlig i betragtning af, at jeg stort set aldrig spiser ristede hotdogs, men jeg har altså ikke rigtigt kunnet få den hotdog vristet ud af hovedet, heller ikke efter jeg er blevet rask, så i går gjorde vi noget ved sagen.

Hotdog’en skulle selvfølgelig serveres i store, hjemmebagte pølsebrød – de hotdogs jeg fantaserede om, mens jeg lå i sengen, var nemlig alle serveret i nogle kæmpemæssige, lækre, hjemmebagte brød. Desuden skulle pølsen være ristet. Jeg er ikke specielt vild med pølser og spiser dem slet ikke kogte, men en ristet (og allerhelst grillet) pølse smager nu godt engang imellem. Hotdog’en blev serveret med det hele aka sennep, ketchup, remoulade, ristede og rå løg, samt tynde skiver af syltede drueagurker på toppen. Mums.

Jeg har faktisk ikke tidligere blogget om hjemmebagte pølsebrød, og må med skam meddele, at jeg heller ikke kan huske, om jeg nogensinde har prøvet at bage dem selv. Jeg tror egentlig bare, at jeg har fået de hjemmebagte serveret, og så har jeg taget for mig af retterne. Men bevæbnet med en opskrift fra Amo’s store fødselsdagsbog lavede jeg en portion let, grove pølsehorn og jeg må sige, at de var et hit.

Jeg kan godt lide, når der er rigtig meget brød i en hotdog, så jeg lavede nogle pænt store pølsebrød og fik derfor kun 10 ud af portionen. Det hævnede sig så i den anden ende, for da det kom til stykket, kunne jeg kun spise ca. halvanden hotdog, men hold da fast hvor smagte det godt. Hvis man ønsker pølsebrød af “normal” størrelse, vil jeg foreslå, at man triller ca. 15 pølsebrød ud af dejen istedet for at nøjes med 10 stk.

 

 

Der er kommet 100 gr fuldkornshvedemel i dejen, hvilket giver lækre og lidt smule grove pølsebrød. Ønsker man helt lyse pølsebrød, erstattes de 100 gr fuldkornshvede bare af almindelig hvedemel.

Pølsebrød.

10 store eller 15 almindelige.

3 dl lunkent vand

50 gr gær

1/2 dl olie

1 æg

1 tsk salt

2 spsk sukker

100 gr fuldkornshvedemel

500 gr hvedemel

Rør gæren ud i vandet og tilsæt olie, æg, salt, sukker og fuldkornshvedemel. Kom hvedemelet i og ælt godt til dejen er blank og smidig. Sæt dejen til hævning et lunt sted i ca. 30 minutter. Form dejen til 10 eller 15 boller, og tril dem til aflange pølsebrød. Læg dem på en bageplade med ca. 2 cm mellemrum, så de vokser sammen under bagningen, og lad dem efterhæve ca. 40 minutter.

Pensl pølsebrødene med vand og bag dem ved 200 grader i 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Tag brødene af pladen og lad dem køle af på ovnristen.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)