Torsdag aften var vi inviteret til min mosters fødselsdag, og i den anledning havde jeg lovet at lave lidt kage til kaffen. Jeg havde lavet en portion romkugler, men vidste ikke rigtigt, hvad jeg ellers skulle finde på, udover at det gerne måtte være noget, der ikke tog alt for lang tid, men stadigvæk mindede lidt om fødselsdag med flødeskum, creme og lign. Ideen kom til mig, da jeg stod lænet over frysedisken i Fakta og kiggede efter nogle frosne hindbær. Der lå nemlig adskillige pakker “bag selv” fastelavnsboller, og dem kunne jeg da sagtens forestille mig, at jeg kunne bage og derefter fylde med flødecreme, hindbærsyltetøj og flødeskum.

Som sagt så gjort. Jeg købte 2 pakker fastelavnsboller (8 stk. i alt), og kørte hjem og gik i gang. Jeg startede med at bage bollerne og imens de afkølede, lavede jeg en portion flødecreme, ved at piske et brev cremepulver sammen med mælk og blande cremen med tilsvarende mængde flødeskum. Man kan sagtens koge sin egen vanillecreme, lade den afkøle og røre den sammen med flødeskum. Desværre var jeg lidt i tidspres, og det blev derfor bare et brev kagecreme i denne omgang.

Udover flødecreme, flødeskum og hindbærmadmelade ville jeg også gerne have lidt crunch i bollerne, så jeg fandt 8 store makroner frem. Bollerne blev fyldt og pyntet med lidt flormelis, en lille flødetop og lidt frysetørrede hindbær, inden jeg satte dem på et fad og tog dem med hen til min moster, hvor de blev en stor succes.

Faktisk var det den første flødefastelavnsbolle, som jeg spiste i år og den smagte super godt. Selvfølgelig er det også lækkert, hvis man selv bager wienerbrødet til sine fastelavnsboller, men skal det være relativt nemt og måske gå lidt hurtigt, så kan de her pimpede fastelavnsboller sagtens bruges. Bollerne kan være klar på under 1 time, de ser rigtig fine ud og de smager mindst lige så godt som dem, man køber i de fleste bagerforretninger.

Nemme fastelavnsboller med fløde, creme og hindbærmarmelade.

8 stk.

8 stk. “bag selv” fastelavnsboller, færdigbagte og afkølede.

1 portion flødecreme, se ovenstående.

2,5 dl piskefløde

8 spsk. god hindbærmarmelade

8 makroner

Evt. flormelis og frysetørrede hindbær til pynt

Flæk fastelavnsbollerne forsigtigt med en skarp kniv. Placer underbollerne på et fad og læg overbollerne til side til senere. Læg først en klat hindbærmarmelade på hver underbolle og læg herefter en makron på midten af bollen. Sprøjt en krans af flødeskum rundt i kanten af bollen, og læg en skefuld flødecreme i kransens hul. Til sidst lægges overbollerne på som låg og lidt flormelis sigtes over hver bolle. Pynt med en lille top flødeskum og drys med lidt frysetørrede hindbær. Bollerne kan også pyntes med glasur. Lad bollerne stå køligt indtil servering.

Note. Man kan sagtens variere fyldet i bollerne. I stedet for hindbærmarmelade kan man komme solbær, æble, jordbær eller sveskefyld i bollerne. Desuden kan man udskifte frugtfyldet med en klat Sarah Bernhardt creme eller man kan smøre en 1 spsk. dulce de leche eller smeltet blød nougat på bunden.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)