Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Super simple citron cookies…

6 kommentarer
Kager - Mine bedste opskrifter på kager., Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Super simple og utroligt velsmagende, lyse cookies med en snert af citron. Faktisk indeholder opskriften kun 4!!! ingredienser – ok, 5 ingredienser hvis man vælger at tilsætte citronskal og saft, som jeg gjorde, men hvis ikke man tilsætter citron, er det jo ligesom ikke citron cookies.

Den oprindelige ide til kagerne stammer fra en googlesøgning, hvor jeg ledte efter diverse, simple opskrifter – nogle gange er det meget sjovt at se, hvad man kan få ud af ganske få ingredienser. Der dukkede hel del opskrifter på cookies med kun 4 ingredienser op, og det er ud fra disse opskrifter, at jeg har stykket denne her sammen. Som altså i alt kom til at indeholde 5 ting 🙂 Ønsker man bare helt almindelige, lyse cookies udelader man selvfølgelig bare citronskal og saft – alternativt kan man jo komme lidt vanillepulver eller kornene af en vanillestang i dejen istedet for.

Citron cookies.

20 stk.

150 gr sukker

225 gr hvedemel

125 gr smeltet smør

1 sammenpisket æg

reven skal af 1 citron + 2 spsk citronsaft

Bland sukker og hvedemel og rør smeltet smør, æg og citronskal og saft i dejen. Form dejen til kugler på størrelse med en valnød og læg dem på en bageplade med lidt afstand. Pres dejkuglerne let falde med hånden og bag dem ved 200 grader i 10-15 minutter. Lad kagerne køle af på bageristen og opbevar dem i en lufttæt beholder.

Note. Jeg kan bedst lide cookies og småkager, der er sprøde, så mine kager fik 15 minutter i ovnen. Ønsker man cookies der er let bløde og “chewy” i midten, skal man nøjes med at bage dem i 10 minutter, til de er let gyldne i kanten.

 

 

Subscribe
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
louiogbearnaisen
10 år siden

Uhhh, er ret vild med citron i bagværk og i cookies – ja, så bliver det da bare ikke bedre 🙂 Forestiller mig, at en smule reven marcipan vil gøre sig godt – men så kommer der selvfølgelig liige lidt flere ingredienser 😉

Trine
10 år siden

Hej 🙂 Kan man mon opbevare dejen på køl i to dage?
Mvh Trine

Kaja boiesen
7 år siden

Har prøvet med citron lækkert. Men hak nogle cocktailbar og ingen citron i så blir de også lækre.