En lækker og knasende småkage med en blid og sød mandelsmag.

Jeg må indrømme, at jeg ikke længere ved, hvor opskriften til de her småkager stammer fra, ligesom jeg heller ikke ved, hvorfor de kaldes bondekager. Jeg fandt dem, i en af mine håndskrevne kogebøger, den dag jeg ledte efter inspiration til burgerbollerne. Opskriften er meget simpel og de er hurtige at bage, men af en eller anden grund, har jeg ikke fået dem lavet før nu. Og det er faktisk synd, for det er en yderst vanedannende og lækker, lille sag.

Selve kagens udseende minder lidt om en specie, mens smagen af de finthakkede mandler, leder tankerne hen i retning af vanillekranse. Man kunne sikkert godt tilsætte vanillekorn til dejen, men så vil jeg vove at påstå, at man lige så godt kan bage en portion vanillekranse, for så er forskellen stort set ikke eksisterende. Ifølge opskriften, skulle de smuttede mandler hakkes fint med en kniv. Jeg valgte i stedet at hakke dem til fint mandelmel med min bamix stavblender, men det er jo en smagssag, hvor store eller små mandelstykker man ønsker i de færdige kager.

 

 

Når dejen er samlet til en pølse, skal den pakkes i film og på køl i minimum 1 time, men den kan sagtens gemmes i længere tid. Så vil man være i god tid, kan man samle dejen flere dage i forvejen, evt. fryse den, og så bare skære dejen i skiver og bage småkagerne lige inden de skal bruges.

Bondekager.

ca. 40 stk.

100 gr blødt smør

60 gr sukker

1 tsk lyst sirup

25 gr smuttede mandler, finthakkede.

1/2 tsk natron

150 gr hvedemel

Rør smør, sukker og sirup sammen. Tilsæt mandler, natron og hvedemel og saml dejen med hænderne. Rul den til en pølse, ca 4 cm i diameter, pak den i film og lig den på køl i minimum 1 time. Skær pølsen i skiver på ca. 1/2 cm tykkelse og læg dem på en bageplade. Bag kagerne ved 200 grader i 8-9 minutter, til de er gyldne i kanterne. Lad kagerne stå ca 5 minutter på pladen, før de flyttes over på risten til afkøling. Opbevar småkagerne i en lufttæt dåse.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)