Her følger så sidste indlæg om maden fra vores påskefrokost. Så er der vist også kogt suppe nok på den påskekylling, men vi er jo nødt til at have slutningen og det søde punktum med.

Inde på Rebelsig’s blog havde jeg nemlig, udover ideen til de lækre havregrynskager med orangeknas, også set en idé til nogle kager med havregryn og blød nougat. Nougat havde jeg tilovers fra påskeæggene, og der var mere end rigeligt, for der var 2 pk på tilbud i Tyskland Skærtorsdag, til en merpris på 1 kr. Havregryn har vi altid stående, for kæresten spiser dem til morgenmad, og så var det jo egentlig bare at gå i gang.

Jeg er vild med alt, hvad der minder om flap Jacks, müslibarer og lign. Kort sagt, alt hvad der indeholder sprøde og knasende sammenpressede havregryn, der er bagt i ovnen. Og de her barer blev bestemt ikke nogen skuffelse. De er sprøde og søde og med et cremet lag blød nougat på toppen. Desuden er de ufatteligt nemme at lave og kan holde sig friske i flere dage. Jeg lavede lidt om på opskriften i forhold til Rebelsig’s, blandt andet brugte jeg smør i stedet for margarine og rørsukker, og jeg kunne også godt forestille mig, at brun farin eller mørk muscovadosukker ville kunne give en lækker, “brun” smag, men det er jo op til den enkelte.

 

 

Jeg bagte kagen i en form, der var ca 15 x 25 cm. På den måde fik jeg en nogenlunde tyk havregrynsbund, der kunne opveje det søde nougatlag på toppen. Jeg skar i første omgang kagen ud i 8 snitter. Det syntes jeg dog blev lige voldsomt nok, da kagen er en smule sød i det, så jeg halverede hver snitte, og fik derfor 16 “bite size” stykker ud af det. Så var der 2-3 bidder i hver snitte – perfekt!

Havregrynssnitter med nougat.

16 stk “bite size”.

100 gr smør, smeltet.

5 dl havregryn

1 spsk hvedemel

100 gr lyst rørsukker

1/2 tsk vanillepulver

4 spsk lys sirup

150 gr blød nougat.

Rør smør, havregryn, hvedemel, rørsukker, vanillepulver og sirup sammen i en skål. For et ildfast fad (ca 15 x 25 cm) med bagepapir og pres havregrynsmassen godt ned i fadet. Brug evt. bagsiden af en ske, til at få massen presset helt fast sammen. Bag kagen ved 175 grader i 20-25 minutter, til den er gylden og lysebrun på overfladen. Høvl nougat over den varme kage, brug evt en gammeldags ostehøvl eller en tyndskræller. Lad nougaten smelte og fordel og glat den herefter med en kniv.  Løft kagen op af formen vha. bagepapiret og lad den køle helt af. Sæt den evt på køl, hvis det skal gå hurtigt. Skær kagen ud i 16 firkanter med en skarp kniv. Opbevar kagerne (ikke for varmt) i en lufttæt beholder.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)