Jeg er vild med alt, hvad der minder om flap Jacks, müslibarer og lign. Kort sagt, alt hvad der indeholder sprøde og knasende sammenpressede havregryn, der er bagt i ovnen. Og de her barer blev bestemt ikke nogen skuffelse. De er sprøde og søde og med et cremet lag blød nougat på toppen. Haps.

Jeg har lavet lidt om på opskriften i forhold til originalen, som jeg har fundet på Rebelsigs blog. Blandt andet brugte jeg smør i stedet for margarine og rørsukker i stedet for almindeligt sukker, men jeg kunne også sagtens forestille mig, at brun farin eller mørk muscovadosukker ville kunne give en lækker, “brun” smag. Det er jo op til den enkelte.

Jeg bagte kagen i en form, der var ca 15 x 25 cm. På den måde fik jeg en nogenlunde tyk havregrynsbund, der kunne opveje det søde nougatlag på toppen. Jeg skar i første omgang kagen ud i 8 snitter. Det syntes jeg dog blev lige voldsomt nok, da kagen er en smule sød i det, så jeg halverede hver snitte, og fik derfor 16 “bite size” stykker ud af det. Så var der 2-3 bidder i hver snitte – perfekt!

Snitterne er for øvrigt oplagte som julekonfekt. De er uden marcipan, for dem som ikke bryder sig om det og nougat kan erstattes af lys, mørk eller hvid chokolade, hvis man synes, det er mere passende. Desuden er de nemme at lave og så har de faktisk en ret lang holdbarhed. Vil man lave snitterne som julekonfekt, så ville jeg nok overveje at skære dem ud i tern á ca 2 x 2 cm. Så får man nogle fine, små tern, som er ret passende i konfektskålen.

Havregrynssnitter med nougat

Samlet tid35 min
Antal: 16 stk

Ingredienser

 • 100 gr smør (smeltet)
 • 5 dl havregryn
 • 1 spsk hvedemel
 • 85 gr rørsukker
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 4 spsk sirup
 • 150 gr blød nougat

Fremgangsmåde

 • Rør smør, havregryn, hvedemel, rørsukker, vanilje og sirup sammen i en skål. 
  Løft kagen op af formen vha. bagepapiret og lad den køle helt af. Sæt den evt på køl, hvis det skal gå hurtigt. Skær kagen ud i 16 "bite size" firkanter med en skarp kniv. Opbevar kagerne (ikke for varmt) i en lufttæt beholder.
 • For et ildfast fad (ca 15 x 25 cm) med bagepapir og pres havregrynsmassen godt ned i fadet. Brug evt. bagsiden af en ske, til at få massen presset helt fast sammen. 
 • Bag kagen ved 175 °C (varmluft) i 20-25 minutter, til den er gylden og lysebrun på overfladen. 
 • Høvl nougat over den varme kage, brug evt en gammeldags ostehøvl eller en tyndskræller. Lad nougaten smelte og fordel den med en kniv eller palet. 
 • Løft kagen op af formen vha. bagepapiret og lad den køle helt af. Sæt den evt på køl, hvis det skal gå hurtigt. Skær kagen ud i 16 "bite size" firkanter med en skarp kniv. Opbevar kagerne (ikke for varmt) i en lufttæt beholder.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)